Petek, 20.04.2018

Za maščevanje iz Radencev

Slatina je edina ekipa, ki je v dozdajšnjem delu sezone uspela ugnati Beltince. To se je zgodilo jeseni, ko so Žuti začeli izgubljati stik s samim vrhom.

Poraz v Radencih je veljal za veliko presenečenje, Žuti nikakor niso znali razviti prave igre. Srečanje se je končalo z 1:0, edini gol je za domače prispeval Šajnović.

Toda v zadnjem času se je veliko spremenilo. Uvod v pomlad je bil sicer slab za obe ekipi. Slatina je začela s porazi in hitro padla na zadnje mesto na razpredelnici, prav tako pa so Žuti na prvi tekmi zgolj remizirali z Rakičanom, in prvi Odranci so pobegnili na 6 točk.

Toda z zadnjih dveh srečanjih se je vse skupaj na obeh straneh izboljšalo. Slatina je prejšnji konec tedna dobila obračun z Bogojino in se povzpela na dvanajsto mesto, še več so pa pridobili naši igralci, na čelu z Zlatkom Gaborjem. Po zmagah na težkih gostovanjih v Ljutomeru in Hotizi, ter ob dveh spodrsljajih tako Odrancev, kot Polane so slednje prehiteli na drugem mestu, Odrancem pa se približali le na točko zaostanka.

Veseli tudi dejstvo, da se forma dviga našima napadalcema Mauku in Tkalcu, ki sta proti Hotizi uspela zadeti po dolgem času. Poleg tega pa "Ziko" ne bo imel večjih težav s sestavo moštva, saj kaznovanih igralcev v našem moštvu ni, po poškodbi se pa počasi vrača tudi Pavel.

V nedeljo bomo ob srečanju v Športnem parku, pozorno spemljali tudi obračun v Polani, kjer bodo gostovali Odranci. Ob zmagi doma in ugodnem izidu iz derbija kroga, bi Žuti lahko letos sploh prvič prevzeli prvo mesto na lestvici.

Tekma se bo v nedeljo pričela ob 16:30 uri. Prvenstvo postaja izredno zanimivo, prve tri ekipe ločita le dve točki razlike. To je prav gotovo najlepše možno vabilo, da se nam pridružite v nedeljo na stadionu.