Petek, 13.04.2018

Še eno težko gostovanje

Po zmagi na vedno neugodnem gostovanju v Ljutomeru, kjer je naša ekipa slavila prvič po sedmih letih, se Žuti še enkrat odpravljajo v goste. Tokrat v Hotizo, k ekipi proti kateri so se naši fantje pošteno namučili že prejšnjo jesen.

Za našo ekipo je tako rekoč popoln teden, saj so se ob zmagi nad Ljutomerom, za katero je z odličnim zadetkom poskrbel Jan Kristl napredovali po lestvici, oz. se približali prvemu mestu le na tri točke, kar pomeni, da imajo usodo znova v svojih rokah. V kolikor bi se do konca sezone veselili zmag na prav vseh devetih obračunih, bi osvojili prvo mesto. Preprosta računica, toda izvedba zna biti precej težja. To dokazuje že dejstvo, da po uvodnih treh krogih spomladi nobena ekipa nima na svojem računu stoodstotnega izkupička. Prvenstvo bo torej zelo zanimivo in izenačeno do konca, zato gremo tekmo po tekmo.

Za začetek je tu novo gostovanje. Žuti odhajajo v Hotizo, ki je svojo zadnjo tekmo odigrala včeraj (četrtek) in na zaostalem srečanju s 3:1 ugnala Rakičan, ki je v uvodnem krogu odščipnil točki prav našemu moštvu. Ekipi sta se srečali lani v Športnem parku, kjer so varovanci bivšega trenerja Ferija Cifra najprej hitro povedli z 2:0, toda Hotiza je v drugem polčasu izid izenačila. Ob koncu srečanja je prekrasen zadetek z razdalje za zmago dosegel Jernej Tkalec.

Prav Tkalec se bo odsluženi kazni vrača v moštvo Zlatka Gaborja, ki tokrat kaznovanih igralcev nima. Pri domačih pa bo zaradi štirih rumenih kartonov počival Sašo Recek.

Ekipi na prvenstveni lestvici loči devet točk. Hotiza je tesno za četrto uvrščenim Ljutomerom, Beltinci pa bi se že po končanem krogu lahko zavihteli tudi višje od tretjega mesta. Drugo uvrščena Polana ima dve točki več in odhaja v goste k Čardi, prvi Odranci pa bodo doma gostili Ljutomer.

Tekmo v Hotizi, ki se bo v nedeljo pričela ob 16:30 uri bo sodil Armando Šorli. Vljudno vabljeni na izredno pomembno gostovanje!