Petek, 06.04.2018

Čas za zmeraj neugodno gostovanje

Prejšnji ponedeljek so se fantje, potem ko so ugnali Bogojino, vrnili na zmagovalne tirnice in še vedno upajo na boj za končno prvo mesto. Toda za dosego tega cilja, si spodrsljajev več ne smejo privoščiti.

Gostovanje v Ljutomeru od nekdaj velja za eno najtežjih tekem v sezoni. Obračuni s Prleki so zmeraj napeti in postrežejo z zanimivimi izidi, najbolj pomembno pa je, da je težko napovedati zmagovalca. Dovolj pove že podatek, da v sezoni nobena ekipa še ni dobila obeh medsebojnih dvobojev vse od leta 2012, ko sta se zasedbi borili še v Pomurski nogometni ligi.

Tudi na jesenskem obračunu ni manjkalo drame. Osrednja igralca naših sta takrat bila prav bivša nogometaša Ljutomera, Luka Ciglarič, ki je zadel za vodstvo 1:0 in Nino Bertalanič, ki si je pozneje prislužil rdeč karton in Žuti so tekmo končali z desetimi. Ljutomer je vse skupaj unovčil globoko v sodnikovem napadu, v zadnjem napadu in prišel do točke.

Toda to je zgodovina. Jutri bo povsem nov obračun, ki pa bo minil brez kapetana Jerneja Tkalca, ki si je na prejšnji tekmi prislužil še četrti rumeni karton v sezoni. Prav tako bo to ponovni debi na klopi Žutih za Zlatka Gaborja, ki je pred dnevi prevzel mesto trenerja.

Veliko je torej neznank in vprašanj pred derbijem kroga, ki je za našo ekipo izrednega pomena. Omeniti velja tudi, da je Ljutomer v odlični formi in, da je v nizu osmih zaporednih zmag v prvenstvu.

Tekma se bo jutri, v soboto, pričela ob 16. uri. Vljudno vabljeni v Ljutomer!