Sobota, 31.03.2018

Prva domača v tem letu

Po remiju proti Rakičanu prejšnjo nedeljo, se bodo naši fantje tokrat pomerili z Bogojino. Tekma bo zaradi praznikov odigrana v ponedeljek, hkrati bo to prva domača po dolgem času.

Žuti zaradi težkih vremenskih razmer pozimi niso odigrali prav nobene pripravljalne tekme v domačem Športnem parku. Zadnja tekma, ki se je igrala v "beltinski šumi" tako sega daleč v začetek novembra lani, ko se je odvil markovski derbi med Beltinci in Odranci. Naša ekipa tokrat lovi zadnji vlak, da se vrne v boj za prvo mesto, za katerim trenutno zaostaja za šest točk, in si spodrsljajev nikakor več ne sme privoščiti.

Nasproti nam bo tokrat stala dvanajsto uvrščena ekipa Bogojine, s katero so se Žuti v zgodovini pomerili sedemkrat in vse obračune prepričljivo dobili. Nazadnje lansko jesen, ko sta srečanje odločila Jernej Tkalec s hat-trickom in Rok Ropoša.

Kot ste verjetno že izvedeli, je včeraj prišlo do spremembe na klopi Žutih. Po treningu se je poslovil trener Feri Cifer, tako da bo tekmo proti Bogojini vodil tehnični vodja Andrej Pozderec. Ime novega stratega pa bo znano v začetku prihodnjega tedna.

Zaradi kazni sedmih rumenih kartonov bo v našem kadru manjkal Luka Ciglarič, še naprej pa so v nevarnosti številni naši nogometaši. Pazljivi morajo biti Mitja Kosi, Goran Šnajder, Jan Hartman, Rok Kotnik in Jernej Tkalec, slednji bi ob prejetem kartonu manjkali na enem težjih gostovanj vsako sezono v Ljutomeru.

Tekma se bo v ponedeljek pričela ob 16. uri v Športnem parku. Delilci pravice bodo Bojan Mertik, Nejc Barovič in Lovro Mileta, delegat srečanja pa Danilo Kacijan. Vljudno vabljeni na srečanje, ki utegne biti prelomno to pomlad!