Torek, 13.03.2018

Za začetek proti Gradu

Žuti po dolgem zimskem premoru in po težkih pripravah, na katerih ni manjkalo težav z vremenskimi razmerami, konec tedna vendarle nadaljujejo s prvenstvom. V Športni park prihaja sedmo uvrščena ekipa NK Grad.

Naša ekipa je zimski prestopni rok preživela precej mirno. Od kluba sta se poslovila Amadej Legen in Tilen Lešnik, do prihodov v Športni park pa ni prišlo. Drugi najboljši strelec Žutih, Luka Ciglarič meni, da to ne bi smela biti težava: "Moje mnenje je, da bi morda rabili še kakšnega igralca, ker se vedno znajo zgoditi poškodbe ali kartoni. Vendar sem zelo zadovoljen s trenutno ekipo in mislim, da lahko v nadaljevanju prikažemo še boljše igre."

Se pa je ekipi pozimi pridružil kondicijski trener Danijel Brezič, ki ima bogate prvoligaške izkušnje. Po besedah Ciglariča se je hitro vklopil v ekipo: "Moram reči, da smo z Danijelom Brezičem pridobili ogromno na fizični pripravljenosti. Imeli smo zelo kakovostne treninge in smo maksimalno pripravljeni na nadaljevanje prvenstva. S pripravami smo dokaj zadovoljni, glede na to, da so bile izredno slabe vremenske razmere. Večinoma smo trenirali v balonu in telovadnici, saj nam drugo ni bilo naklonjeno."

So pa za razliko od Grada naši fantje konec prejšnjega tedna odigrali generalko pred nadaljevanjem prvenstva. Varovanci Ferija Cifra so se pomerili z vodilno ekipo 3. SNL sever in po solidni predstavi iztržili remi 1:1, edini strelec je bil Mitja Kosi, ki je bil najvišji v skoku po predložku iz prostega strela. Priložnost za igro so dobili: Zver, Vőrőš, Kotnik, Kosi, Bertalanič, Hartman J., Gruškovnjak, Kristl, Trstenjak, Hartman Ž., Ropoša, Žerdin, Ciglarič in Mauko. V kadru so manjkali izkušeni Tkalec, Apatič, Šnajder in Pavel. Priprave so Žuti zaključili z zmago, remijem in dvema porazoma. Strelci v pripravljelnem obdobju so bili: Trstenjak (4x), Tkalec (3x), Kosi (3x), Ciglarič in Šnajder.

Ekipi sta se to sezono med seboj že pomerili v drugem krogu prvenstva. Takrat smo spremljali zelo izenačeno in enakovredno tekmo, katero so Žuti dobili z 1:2, strelca sta bila Ciglarič in Ropoša. Tretje uvrščene Beltince in sedmo uvrščeni Grad na lestvici loči 14 točk, precej manjša razlika pa je na samem vrhu, kjer Žuti za Odranci zaostajajo za štiri točke, za Polano pa dve. "Za vodilnimi se sploh ne oziramo. Če bomo mi pravi iz tekme v tekmo, se nimamo ničesar bati. Poleg tega verjamem, da bo na koncu pogled na lestvico takšen kot smo si zadali. Prvi cilj je osvojiti ligo, glede napredovanja v drugo ligo pa bodo pogovori stekli po prvenstvu. Verjamem v svojo ekipo, saj imamo maksimalno podporo navijačev, vodstva, trenerja, največ pa je seveda odvisno od nas samih. Vabim vse navijače, da nas podpirajo vsako tekmo, ter da jim dokažemo, da smo zmožni premagati vsakega v ligi," pravi Ciglarič.

Tako Feri Cifer, kot Bogdan Črnko večjih težav s sestavo moštva nimata, kajti kaznovanih igralcev tokrat ni. Morajo pa v biti v našem kadru pozorni predvsem Mitja Kosi, Rok Kotnik, Luka Ciglarič in Jernej Tkalec, saj bodo v primeru kartona proti Gradu počivali na naslednji tekmi proti Rakičanu.

Tekma se bo pričela v nedeljo in 15. uri v Športnem parku Beltinci. Sodili bodo Tadej Mežnar, Matej Biškup in Elmedin Dedić, delegat srečanja bo Benjamin Panikvar. Vljudno vabljeni, da se v čim večjem številu udeležite pomembne domače tekme in pomagate Žutim do prvih treh točk v novem letu. "Zavedamo se, da Grad velja za zelo dobro ter trdo ekipo, zato vas vabim, da nam z vašo podporo pripomorete k izpolnitvi cilja," je še dodal naš drugi najboljši strelec.