Petek, 17.11.2017

Zadnje dejanje te jeseni

Pred Žutimi je zadnji krog preden se začne zimski premor. Nasproti bo našim fantom stala ekipa ŠNK Radgone, s katero so se srečali že v uvodnem krogu prvenstva.

Kot je že nekaj let v praksi, se tudi letos jesenski del končuje po 14. krogih, kar pomeni, da se bodo Žuti še enkrat pomerili z ekipo, s katero se so v prvem krogu prvenstva. Takrat je Radgona prišla v Športni park kot popoln novinec v ligi, zanjo je bila to premierna tekma tedaj. Žuti so uspeli potrditi naziv favoritov in slavili s 3:0, dvakrat je zadel Ciglarič, enkrat pa Tkalec.

Skrivnosti med ekipama je sedaj precej manj. Žuti so se po zmagi nad Polano vrnili v igro za naslov in za vrhom zaostajajo le za 4 točke, precej nižje pa je naš tokratni nasprotnik. Radgona ima po polovici sezone zgolj devet točk, poleg treh zmag so vpisali kar deset porazov. Kar pa nikakor ne pomeni, da bi se Žuti lahko v tekmo spustili bolj ležerno, kajti letos so dvakrat že izgubili točke prav z ekipama iz spodnjega dela lestvice. Najprej so presenetljivo z 0:1 izgubili v Radencih, potem pa do zmage niso prišli niti proti Turnišču.

Podcenjevanja si tako Žuti ne smejo privoščiti. Sploh zato, ker bi se z morebitnimi vsemi tremi točkami še lahko približali vodilnima Polani in Odrancem. Tokrat nobena od ekip nima težav s kaznovanimi igralci, v domač kader se tako vračata tudi Ropoša in Mauko.

Tekma se bo pričela jutri, v soboto ob 14. uri v Gornji Radgoni. Vljudno vabljeni, da se je udeležite in za konec še zaploskate naši ekipi ob uspešno končanem jesenskem delu. Po tej tekmi sledi dolg premor, prvenstvo se bo nadaljevalo marca.