Torek, 14.11.2017

Spet v igri za naslov

Žuti so tokrat na derbiju kroga v gosteh premagali vodilno ekipo Polane. Za prvim mestom zdaj zaostajajo za 4 točke.

Trener Cifer je v primerjavi s tekmo proti Odrancem, tokrat imel malce manj problemov s sestavo začetne enajsterice. V kader so se vrnili Kosi, Apatič in Tkalec, vendar pa sta zaradi kartonov manjkala Mauko in Ropoša. Na igrišče je poslal ekipo v sestavi: Zver, Apatič, Kosi, Bertalanič, Šnajder, Hartman J., Trstenjak, Kristl, Kotnik, Ciglarič in Tkalec.

Obe ekipi sta tekmo pričeli precej previdno, vendar nismo čakali dolgo na prvo priložnost. Ta je pripadla Žutim, ki so v 2. minuti izvajali prosti strel, vendar je Ciglarič meril previsoko. Na drugi strani je domači igralec po odbiti žogi streljal iz roba kazenskega prostora, toda za las mimo gola. Naslednja lepa priložnost je sledila v 11. minuti ko je Tkalec znotraj kazenskega prostora sprožil močan, toda ne dovolj natančen strel. Nekaj minut pozneje je po prodoru z lepo povratno žogo zaposlil Hartmana, ki se je iz težke pozicije takoj odločil za strel, na žalost mimo desne vratnice. V naslednjem napadu je Apatič poslal lep predložek v kazneski prostor, kjer je bil najvišji Kosi, domači vratar Šaruga pa je le s težavo odbil žogo. V 18. minuti je napadalna igra končno obrodila sadove. Odbito žogo je rutinirano v domačo mrežo pospravil Kristl. Polana je poskušala odgovoriti v 22. minuti, ko so izvajali prosti strel iz približno 18 metrov. Domači igralec je natančno meril in žogo poslal mimo živega zida, toda Zver se je izkazal s posredovanjem. Videli smo še dve lepi priložnosti, na vsaki strani po eno. V 36. minuti je sledilo ponovno veselje beltinskih navijačev. Ciglarič je prebral namero domačega branilca, kateri je z glavo poslal povratno žogo vratarju Šarugi. Stekel je proti vratom, prestregel podajo ter z lepim lobom poslal žogo čez vratarja v domači gol. Omenimo lahko še prodor Bertalaniča, ki se je s pravim slalomom sprehodil po domači polovici, nato pa zaposlil Ciglariča, ki pa je bil nenatančen. V zadnjih petih minutah prvega polčasa se se nato po šoku iz 36. minute domači malce opomogli in poskušali s pritiskom na vrata Zvera, vendar dobro postavljena zadnja liinja ni dopustila dihati napadalcem. Žuti so v prvem polčasu prikazali precej več od gostiteljev in zasluženo odšli na odmor z dvema zadetkoma prednosti.

Drugi polčas so podjetneje začeli Žuti, toda do prve priložnosti so prišli nogometaši Polane. Po napaki v beltinski obrambi se je na srečo zatresla samo zunanja stran mreže. Le minuto pozneje so domači prišli do najlepše priložnosti na tekmi. Po slabi povratni podaji Bertalaniča, je domači igralec poskušal ukaniti Zvera z lobom, ki pa je žogo uspel ujeti. Ti dve priložnosti sta Polani dali dodatni zalet, Žuti pa so zaigrali bolj previdno in iskali priložnosti iz hitrih protinapadov. V zadnjih 10 minutah, ko so se Žuti otresli pritiska, je nato sledil šok. Po predložku iz leve strani je obrambi ušel Šemen, ki je iz bližine poslal žogo za hrbet vratarja Zvera. Ko je že vse kazalo na to, da bomo spremljali napetko končnico, so Žuti umirili igro, uspeli zadržati žogo v svojih nogah in tekmo rutinirano pripeljali do konca. Omenimo lahko še priložnost Trstenjaka v sodnikovem dodatku, ki je po lepi kombinaciji žal predolgo čakal na zaključni strel. Zadnja priložnost na tekmi je pripadla Polani, ki je izvajala prosti strel na sredini igrišča, toda slab predložek so Žuti brez težav odbili in se veselili izredno pomembne zmage.

Žuti so tako Polani zadali prvi letošnji poraz, s tem pa se tudi približali na 4 točke zaostanka. Izid srečanja so izkoristili Odranci, ki so na domačem premagali Hotizo in se točkovno izenačili s Polano. V soboto sledi še zadnje dejanje pred premorom. Žuti odhajajo na gostovanje v Gornjo Radgono, vse navijače pa vabimo, da se gostovanja udeležijo in ekipi s podporo pomagajo do novih treh točk.

Foto: Boštjan Rous