Sobota, 11.11.2017

Morda že tekma sezone

Pred nami je predzadnji krog te jeseni, nasproti nam bo stala edina ekipa s katero se še za zdaj v sezoni nismo pomerili, hkrati gre za prvouvrščeno Polano.

Obe ekipi sta že pred sezono napovedali boj za vrh razpredelnice, nihče pa verjetno ni pričakoval, da bo naš tokratni nasprotnik tako prepričljivo odigral prvo polovico prvenstva. Polana je dobila vsa srečanja, razen domače tekme proti Rakičanu, ki se je končala z izidom 1:1. Nekoliko manj uspešni so Žuti, ki so poleg treh remijev in poraza sedem točk za vodilno ekipo.

Tekma bo za našo ekipo, kot smo dejali izrednega pomena, saj si tokrat ne smejo privoščiti spodrsljaja. Ne glede na to, da bo nasproti stala ekipa, ki letos še ni izgubila, je cilj Žutih le zmaga in vse tri točke. Doslej namreč statistika razkriva, da naši igralci v zgodovini še niso oddali točke Polane. Skupno so med seboj odigrali sedem tekem (štiri uradne), vse so bile končane v korist naše ekipe, je pa res, da so bile tudi vse zelo tesne. V Polani so Žuti slavili nazadnje lani podobnega časa, takrat v zadnjem jesenskem krogu, za zmago je v končnici tekme po podaji Dugonjiča zadel Kristl.

Na tekmi nimajo pravice nastopa trije nogometaši. V našem kadru ne bo Mauka in Ropoše, pri domačih bo manjkal Polajžer. Polana se na obračun odpravlja z zmago nad Bogojino, naši pa z remijem na markovskem derbiju proti Odrancem.

Tekma zna odločiti marsikaj, nenazadnje se lahko Žuti z zmago prvemu mestu približajo le na štiri točke zaostanka. Toda pot do tega bo jutri ob 14. uri v Polani zelo težka. Naprošamo vse navijače, da se gostovanja udeležite v množičnem številu in pomagate naši zasedbi v boju na zmago!