Ponedeljek, 06.11.2017

Oslabljeni do točke na derbiju

Zmeraj zanimiv markovski derbi je tudi tokrat upravičil svoj naziv, saj smo v Športnem parku spremljali napet obračun vse do konca. Žuti so slabše začeli, na koncu pa skoraj uspeli preobrniti izid.

V Športnem parku se je v lepem, a nekoliko hladnem zgodnjem popoldnevu zbralo okoli 750 ljudi, kateri so čakali na prvi sodnikov žvižg na sosedskem "El Classicu". Feri Cifer je za razliko od prejšnjih tekem tokrat precej rotiral, saj je manjkalo precej igralcev. Poleg že dolgo poškodovanega Krajnca, so tokratno tekmo izpustili še Lešnik, Apatič, Kosi in Tkalec. Začetna postava je zato izgledala tako: Zver; Pavel, Hartman J., Bertalanič, Kotnik; Šnajder, Kristl; Trstenjak, Ciglarič, Ropoša; Mauko. V kapetanski vlogi je ob odstotnosti Tkalca in Kosija bil tokrat Pavel.

V prvem polčasu so bolje začeli Žuti, ki so si prek povratnika po poškodbi Kristla, priigrali nekaj situacij za gol. V najresnejši je bil prav sam, ko je preigraval v kazenskem prostoru, nato pa stresel vratnico na golu Prše. Pozneje je bil blizu gola tudi Mauko, ki je ob slabem izvajanju avta gostov odvzel žogo in stekel v protinapad, toda padel, sodnik pa ni dosodil prekrška nad njim. V 21. minuti še zadnja lepa priložnost za Žute v prvem polčasu. Hitri Kotnik je na levi strani preigral branilca Matjašeca in vratarja Pršo, toda na koncu preveč okleval in preslabo streljal, da bo domače popeljal v vodstvo.

Potem so na račun prihajali gostje, ki so do polčasa prevzeli pobudo na igrišču, a bili zmeraj nenatančni, večina strelov je zletela mimo gola. So pa zato prav tako napadalno krenili v drugi polčas in hitro prišli do vodstva. V 61. minuti sta napako v zadnji liniji storila Pavel in Zver. Pavel je podajal Zveru, slednji pa žoge ni dobil. Ker je bil predaleč iz gola, ga je z lobom premagal Atanasov. Gol je domače presenetil in hitro so prejeli še enega. Gostje so streljali na vrata Zvera, ki je žoge najprej odbil, toda Vinkovič je še enkrat prišel do nje in Odrance popeljal v prednost 0:2.

Zadnje pol ure so se Odranci tako posvečali le obrambi, Žuti pa so kreirali napade, žal pa prevečkrat slabo podajali in izgubljali poceni žoge. Vendarle pa sta proti koncu tekme lep napad organizirala Ropoša in Ciglarič. Ropoša je prodrl po desni strani in poslal lep predložek na drugega strelca naše ekipe, ki je z glavo znižal izid. V 78. minuti je Trstenjak na robu kazenskega prostora sprejel žogo in z natančnim strelom mojstrsko premagal Pršo in izid izenačil. To je bil prvi gol Trstenjaka na uradnih tekmah za našo ekipo.

V zadnjih desetih minutah smo spremljali še večjo ofenzivo Žutih, ki so na vse pretege iskali še tretji zadetek in tri točke, toda na koncu jim slednje ni uspelo. Fantom gre vseeno čestitati ob dobri predstavi v zaključku tekme in povratku po zaostanku dveh golov. Po zmagi Polane nad Bogojino z 0:3 tako sedaj naša ekipa za prvouvrščeno ekipo spet zaostaja za sedem točk, Odranci imajo še vedno štiri več od naše ekipe. Marsikaj bo povedala že naslednja tekma v Polani, ko si Žuti nikakor ne smejo privoščiti spodrsljaja, ob enem pa bi se z zmago lahko precej približali vodilnima ekipama.