Petek, 03.11.2017

Prvi derbi to sezono

Pred nami je en največjih derbijev v Pomurju. Vsakoletna klasika med Beltinci in Odranci prihaja v ravno pravem času, saj sta obe ekipi pri vrhu, do konca jesenskega dela pa so samo še trije tedni. Obračuni so znani po številnih golih, poleg tega pa je marsikateri tudi že odločil sezono.

Za ta derbi velja še eno načelo. Ko Žuti premagajo Odrance v prvenstvu, pozneje tudi osvojijo naslov prvaka. Tako je bilo namreč v šampionski sezoni pred dvema letoma, ko so naši igralci zabeležili edini dve zmagi nad velikim rivalom. Prejšnja leta so bili namreč uspešnejši Odranci, ki skupno beležijo pet zmag na uradnih tekmah, najslajša je bila zagotovo pred tremi sezonami v Lipi, ko so v zadnjem krogu postali tudi prvaki. Zadnji domači derbi se je končal z 1:1, za Beltince je zadel Kosi.

Toda to je zgolj zgodovina, sosedski "el classico" pa zmeraj postreže z novimi presenečenji. Letos sta se ekipi pomerili že v pripravah, v sklopu pokala Občine Odranci, ko so naši igralci slavili s kar 0:4, dvakrat se je med strelce vpisal Ciglarič, po enkrat pa Tkalec in Kosi. Prav Ciglarič in Tkalec sta v našem kadru tista, ki sta nekoč že nosila dres Odrancev.

Obe ekipi sta tudi letos na vrhu lestvice, in tako za ene kot druge je tekma sila pomembna tudi glede na točke. Odranci za vodilno Polano zaostajajo samo za eno točko, Beltinci pa za pet, zato je jasno, da bo tokrat obe moštvi zanimala le zmaga. Odranci so letos v prvenstvu izgubili le na domačem obračunu proti Polani, Žuti pa so ob porazu s Slatino, dvakrat remizirali še z Ljutomerom in Turniščem.

V prejšnjem krogu so bili Beltinci uspešni na gostovanju v Martjancih, kjer so prek Hartmana prišli do zmage, Odranci pa so doma s 3:1 ugnali Bogojino. Pri tokratnem nasprotniku je najbolje strelsko razpoložen Vinkovič, ki je zadel sedemkrat, v našem kadru je Tkalec še naprej pri osmih. Kaznovanih igralcev ni, v domač kader se je že prejšnjo tekmo vrnil tudi Kristl, ki je bil poškodovan. Pri Odrancih bo odstoten Gostan, ki se ubada s hujšo poškodbo.

Tekmo, ki se bo v nedeljo pričela ob 14. uri bodo sodili Samo Veselič, Uroš Benc in Urban Cotič, delegat srečanja bo Darko Vučko. Vse navijače naprošamo, da se tokrat v Športni park odpravijo prej, zaradi pričakovanega večjega obiska in v izogib gneči na blagajni. Žuti obljubljajo igro na zmago, zato vabljeni, da jim pomagate z navijanjem!