Ponedeljek, 30.10.2017

Cilji ostajajo enaki

Pred nami je vroč zaključek jesenskega dela, že to nedeljo v Športni park prihaja drugouvrščena ekipa Odrancev, kar pomeni tudi, da je pred nami tradicionalni sosedski "el classico". Na nekaj vprašanj pred tem obračunom in tudi o včerajšnji zmagi nad Čardo je odgovarjal Luka Ciglarič.

Po zmagi nad Čardo v gosteh, kjer naša ekipa letos igra nekoliko slabše kot doma, smo se pogovarjali z ofenzivnim vezistom Luko Ciglaričem, ki je razkril, da v danih pogojih ni bilo lahko igrati svojo igro:

"Zavedali smo se pomembnosti tekme proti Čardi, že zaradi tega ker so na domačem terenu zelo neugodna ekipa, mi pa si nismo smeli privoščiti spodrsljaja. Vremenske razmere so bile zelo zahtevne za igro, kljub temu pa smo na koncu zadovoljni s 3 točkami in lepo popotnico pred nedeljskim derbijem."

22-letni Prlek je bil pravi tudi za naslednje vprašanje o prihajajočem tekmecu, saj je ne dolgo nazaj nosil dres velikih rivalov iz Odrancev, kjer je odigral 14 tekem in zabil 6 golov. Igral je tudi na enem sosedskem "el classicu", toda se med strelce ni vpisal, Žuti so takrat slavili z 0:2.

"Tekma z Odranci bo velikega pomena. Tukaj ne gre samo za sosedski derbi in veliko rivalstvo, ampak gre tudi za pomembne točke v boju za prvaka. Vemo, da Odranci veljajo za zelo dobro, kakovostno in organizirano ekipo. Zavedati se moramo, da zaostajamo 4 točke za njimi in nas zato zanima le zmaga. Verjamem v ekipo in vem, da smo sposobni odigrati dobro tekmo in seveda, da 3 točke ostanejo doma. Pričakujemo pa tudi lepo podporo s tribun, saj nam bo to dodalo dodatno motivacijo."

Cilji v tej sezoni ostajajo isti, kot pred začetkom prvenstva, zato se fantje dobro zavedajo pomembnosti prihajajočega obračuna v Športnem parku. Domač stadion ostaja trdnjava, saj so Žuti tu letos dobili vse tekme, razen tiste proti Ljutomeru, ko so gostje do točke prišli v sodnikovem podaljšku.

"Cilji za preostanek sezone so isti kot so bili pred začetkom sezone. Želja je prvo mesto in seveda preboj v drugoligaško druščino. Ampak moramo biti bolj zbrani v določenih momentih, kot smo bili dosedaj in seveda maksimalno nabirati točke iz tekme v tekmo." je za konec dodal Ciglarič.

Foto: Pomurec