Sobota, 28.10.2017

Pred derbijem v Martjance

Do konca jesenskega dela so še štiri tekme, v igri je še dvanajst točk. Zaključek tega jesenskega dela pa bo vse prej kot lahek, čakajo nas izredno pomembne preizkušnje v prvenstvu.

Kot prva preizkušnje je na vrsti gostovanje v zmeraj neugodnih Martjancih. Zmaga na tem obračunu je nuja, bila pa bi tudi lepa popotnica za dva derbija pred koncem jeseni. Po tej tekmi namreč doma pričakujemo Odrance, teden kasneje pa odhajamo na gostovanje k vodilni Polani, ki je včeraj doma proti Rakičanu prvič oddala točke. To je zato tudi krasna priložnost, da se jim z zmago nad Čardo naša ekipa približa le na pet točk zaostanka.

Toda korak za korakom. Fantje so trenutno osredotočeni le na tekmo v Martjancih, s katere nazadnje niso odšli z zmago, zato podcenjevanje nikakor ne pride v poštev. Lani so na predzadnji tekmi jeseni remizirali z 2:2 in tako izgubili jesenski naslov, prepričljivejši pa so bili v zadnjem kolu lanskega prvenstva, ko so doma Čardo ugnali s 5:0, zadeli so dvakrat Tkalec, Mauko, Kosi in Kristl.

Cilj je jasen, pred ekipo je lepa priložnost da spet ujame vrh razpredelnice. Pri Čardi, ki trenutno zaseda deveto mesto in ima dve zmagi (nad Radgono in Bogojino) velja omeniti tudi dva dobra strelca. Na vrhu liste strelcev sta Kevin Poredoš, ki je z osmimi goli tudi drugi strelec lige in Rok Bencik, ki je pri šestih zadetkih. Vsi igralci obeh moštev bodo imeli jutri pravico nastopa, kaznovanih torej ni.

Tekma se bo pričela že ob 14. uri, vse vas vljudno vabimo na množično gostovanje v Martjance!