Ponedeljek, 09.10.2017

Ekipa je pokazala karakter

Po slabi predstavi in porazu v Radencih so Žuti proti Tromejniku odigrali bolj zrelo in z več želje, ter slavili s 3:1.

Že pred tekmo je bilo od fantov slišati, da so zelo motivirani in željni popraviti igro ter izide iz zadnjih srečanj. Proti Tromejniku se je v Športnem parku zbralo 350 gledalcev, in slednji so tokrat stadion zapustili precej boljše volje.

Feri Cifer se je odločil za sledečo postavo: Zver; Apatič, Bertalanič, Hartman, Lešnik; Ropoša, Trstenjak, Šnajder, Ciglarič; Tkalec in Mauko. Na klopi so bili Vöröš, Kotnik, Hartman Ž., Pavel in Legen, manjkali pa so kaznovani Kosi, ter poškodovana Krajnc in Kristl.

Srečanje se je začelo zelo dinamično, Žuti so takoj krenili na nasprotnikovo polovico in organizirali napade. Prvi resen je bil v 4. minuti, ko je na robu kazenskega prostora preigraval Mauko in padel, sodnik pa je zapiskal prosti strel za domače. S strelom je poskusil Tkalec, a streljal nekoliko čez gol. Po prostem strelu so bili nevarni tudi gostje, toda minilo je brez težav za Zvera.

Prvi zadetek smo videli v 19. minuti, ko je bil po kotu najvišji Mauko in uspel zadeti za prednost. Tromejnik je izenačil prek enajstmetrovke, katero je z vlečenjem zakrivil prav Mauko. Toda pred odmorom so Žuti zadeli še drugič. Spet je bil po kotu najvišji naš igralec - tokrat Bertalanič. Velja omeniti še vratnico Ciglariča iz prostega strela.

V drugem polčasu smo spremljali podobno zgodbo. Beltinci so kreirali napade, dvakrat je bil nevaren Tkalec, enkrat tudi Mauko. Na drugi strani si je Tromejnik priigral še drugo 11m, prekršek nad Botjakom je naredil Hartman. Tokrat se je izkazal Zver in strel ubranil.

Do tretjega in hkrati zadnjega gola so Žuti spet prišli iz prekinitve. Iz prostega strela je zadel Ciglarič, ki je pozneje zadel še prečko. Beltinci so tako vknjižili nove tri točke in ostajajo na tretjem mestu. Naslednja tekma bo v nedeljo v Turnišču.