Sobota, 07.10.2017

Proti Tromejniku nazaj v ritem

Pred Žutimi je izredno pomembna tekma, saj so v zadnjem tednu nekoliko padli v formi. Po nesrečnem remiju proti Ljutomeru, ekipi ni uspelo izboljšati igre in je klonila v Radencih. V klubu so prepričani, da se bo krivulja uspeha dvignila že jutri, ko prihaja Tromejnik.

Po suverenem začetku sezone in petih zaporednih zmagah v prvenstvu je sledil padec. Ekipa je na zadnjih dveh tekmah vknjižila le točko in trenutno na lestvici zaostaja za Polana in Odranci, ki bosta svoji tekmi odigrala že danes (v soboto). Četa Ferija Cifra pa je na zahtevni poti, saj bo jutri nasproti naše ekipe stal vedno neugodni Tromejnik. Iz kluba sporočajo, da se prav na takih tekmah pokaže karakter in, da bodo dali vse od sebe, da vknjižijo zmago, kar je cilj na vsakem obračunu.

Tromejnik trenutno na tabeli zaseda peto mesto. Izgubili so na dveh srečanjih proti prvouvrščenima ekipama prvenstva, ob tem pa velja povedati, da tudi niso v najboljši formi. Na zadnjih dveh tekmah so vknjižili dva remija in sicer proti Rakičanu in Bogojini. Obe ekipi bosta torej zelo motivirani, da se jutri prikažeta v boljši luči in osvojita vse tri točke.

V našem kadru ne bo še vedno poškodovanega Uroša Krajnca in kaznovanega Mitjo Kosija, ki je proti Slatini prejel rdeč karton. Se pa v postavo vrača drugi centralni branilec Nino Bertalanič, ki je svojo kazen že prestal. Tudi gostje ne bodo popolni. manjkal bo Rok Lovrec, ki ima prav tako prepoved zaradi kartonov (4 rumeni).

Tekma bo precej posebna še iz enega razloga. Letos za Tromejnik igra Mitja Botjak, ki je prav poleti prestopil tja iz našega kluba. Botjak je tudi trenutno prvi strelec ekipe in šesti v ligi, mesto si deli z našim Luko Ciglaričem, oba jih imata po pet. Pred njima je na drugem mestu naš kapetan Jernej Tkalec.

Razlogov za obisk jutrišnje tekme je torej več kot dovolj. Podprite naše igralce v boju na pomembne tri točke in lov za vrhom razpredelnice ob 15:30 uri v Športnem parku!