Torek, 26.09.2017

Peta zaporedna zmaga

Po 14 dneh brez prvenstva je v Športni park prišla Hotiza, ki letos točk v gosteh še ni oddala. Priča smo bili izredno zanimivemu obračunu, ki je postregel s petimi zadetki, slavili so pa Žuti s 3:2.

Feri Cifer se je od prejšnje tekme z Bogojino tokrat odločil le za eno spremembo. Namesto odsotnega Šnajderja je v vezni liniji začel Kristl. Postava: Vöröš; Pavel, Kosi, Bertalanič, Apatič; Hartman J., Kristl; Ropoša, Trstenjak, Ciglarič; Tkalec. Na klopi so bili Zver, Hartman Ž., Kotnik, Legen in Mauko. Poleg Šnajderja v kadru ni bilo niti Lešnika.

V Športnem parku, kjer se je zbralo okoli 250 ljudi smo hitro videli prvi zadetek. Po uvodnem napadu Žutih je v kazenskem prostoru preigraval Tkalec, katerega je spotaknil en od gostujočih branilcev in sodnik je zapiskal enajstmetrovko, ki jo je uspešno izvedel Luka Ciglarič. Čez nekaj minut se je v odlični priložnosti znašel še Hartman, ki je odvzel žogo branilcu Hotize in sam stekel proti vratarju, toda naposled ni prišlo do zaključka. Priložnosti so se stopnjevale iz minute v minuto, nevarni so bili oboji. Že v 37. minuti je bila potrebna tudi prva menjava, poškodovanega Kristla je zamenjal Legen.

Drugi polčas se je začel podobno kot prvi. Žuti so imeli krasno priložnost prek Ropoše, ki se je znašel pred vratarjem Prekupcem in poskušal z lobom, gostujoči čuvaj mreže pa je s konico prstov rešil drugi zadetek za domače. Napetost ni ponehala, že v naslednjem napadu so gostje stresli prečnik vratarja Vöröša, dve minuti pozneje pa je bil po kotu najvišji naš branilec Mitja Kosi in povišal na 2:0. Slavje ni trajalo dolgo, saj je Hotiza v le nekaj minutah izid izničila. Najprej so Žuti naredili napako pri pokrivanju gostujočega vezista Recka, ki je znižal na 2:1, izenačil pa je Biro, ki je uspešno izvedel enajstmetrovko.

Na srečo so se naši igralci hitro pobrali in tudi z nekaj sreče uspeli ponovno povesti, strelec prekrasnega zadetka z velike razdalje pa je bil Jernej Tkalec, ki potrjuje dobro strelsko formo, na zadnjih petih tekmah je zadel sedem zadetkov. V samem finišu srečanja je potem Hotiza igrala na vse ali nič in na vsak način želela izenačiti, pa ji to ni uspelo.

Naslednja tekma Žute čaka že jutri, v sredo, ko se bo igrala tekma zaostalega kroga. Naši želijo nadaljevati odličen niz rezultatov, ob te bodo tudi tokrat kompletni, pri gostih pa bosta zaradi kazni manjkala Bogdan in Lotrič. Vabljeni!

Foto: Pomurec