Petek, 15.09.2017

V nedeljo dvoboj starih znancev

V petem krogu prvenstva v goste prihaja ekipa Ljutomera, s katero se konstantno srečujemo že osem let. Zgodovina srečanj sega tudi v nižje lige, prav tako so bili obračuni vedno zanimivi in napeti. Drugače ne bo niti tokrat.

Po uvrstitvi Beltincev iz 2. MNL ligo višje, so se Žuti prvič pomerili proti Prlekom. Srečanje v Ljutomeru so takrat dobili domačini z 2:1. Od takrat sta se ekipi pomerili še devetnajstkrat, kar je največ v zgodovini kluba. Proti nikomur drugemu niso Žuti odigrali več tekem kot proti Ljutomeru. Devet srečanj so dobili naši igralci, osem naš tokratni nasprotnik. Zanimivo je tudi, da na zadnjih trinajstih medsebojnih obračunih nobena ekipa ni uspela dvakrat zapored slaviti, zadnjo tekmo pa so letos spomladi dobili Prleki z 1:0.

Tekma bo tokrat posebna tudi za Nina Bertalaniča in Luko Ciglariča, ki sta se Žutim pridružila to poletje, pred tem pa dolgo obdobje nosila dres Ljutomera. Naši so v prvenstvo krenili suvereno. Po uvodnih treh zmagah so prejšnjo nedeljo vknjižili še četrto, z 0:4 so ugnali Bogojino, blestel je predvsem Tkalec, ki je zadel kar trikrat. Veseli tudi dejstvo, da kljub rotaciji ekipa igra iz tekme v tekmo bolje, zato se nadejamo treh točk tudi proti Ljutomeru. Naš tokratni nasprotnik trenutno zaseda četrto mesto, za vodilnimi Polano, Beltinci in Odranci pa zaostajajo za tri. Edini neuspeh so vknjižili proti Bogojini, kjer so izgubili v izdihljajih srečanja. V odlični formi je napadalec Andrej Lotrič, kazen pa je odslužil tudi naš nekdanji igralec Denis Vogrinec, ki bo v nedelo spet v kadru.

Kaznovanih torej tudi tokrat ne bo. Za red na igrišču bodo skrbeli Borut Janžekovič, Nejc Barovič in Iztok Dovnik, delegat bo Danijel Žalik. Srečanje se bo v Športnem parku pričelo ob 16:30 uri. Vabljeni na derbi kroga, gremo po novo zmago!