Sobota, 09.09.2017

V Bogojino podaljšat zmagoviti niz

V 4. krogu prvenstva Žute čaka gostovanje pri ŠD Bogojini, ki je prav tako uspešno krenila v novo sezono.

Žuti držijo niz zmag vse od začetka sezone, klonili so le v pokalu Slovenije proti Aluminiju, sicer pa v prvenstvu ugnali Radgono, Grad in Rakičan, v pokalu MNZ pa Rakičan in Tromejnik. Tudi jutrišnji domačini so v pokalu premagali Rotundo in se uvrstili v četrtfinale, pred tem obračunom pa so bili boljši še od Rakičana in Ljutomera, izgubili so le v prvem krogu proti Gradu. Ti podatki kažejo, da nas jutri sigurno ne čaka enostavna tekma in, da se bo treba močno potruditi za nove tri točke.

Prednost je gotovo v tem, da je Feri Cifer to sredo v pokalu spočil nekatere igralce, ki so doslej redno igrali. Priložnost so dobili Zver, Pavel in Lešnik za katere so bile to prve minute v tej sezoni. Ob visoki zmagi nad Tromejnikom 0:4 je blestel tudi Mitja Mauko, ki se je dvakrat vpisal med strelce, na svoj prvi gol v prvenstvu pa še čaka.

Zgodovina medsebojnih obračunov sega v Pomursko nogometno ligo, ko so bili Žuti dvakrat boljši in tekmi dobili s 4:1 in 1:6. Prav tako so Bogojino premagali tudi na preostalih štirih obračunih, nazadnje so bili letos aprila boljši z 0:2, zadela sta Mauko in Tkalec. Kaznovanih igralcev ni, obe ekipi bosta imeli na voljo polno postavo.

Tekma se bo jutri v ŠRC Bogojina pričela ob 16:30, glavni sodnik bo Matic Kordež, pomočnika pa Mitja Jonke in Emil Zohorović. Vljudno vabljeni na novo gostovanje, pomagajte našim igralcem do pomembnih treh točk!