Ponedeljek, 04.09.2017

Še tretja zaporedna zmaga

Žuti nadaljujejo z odličnim uvodom v prvenstvu, saj so po Radgoni in Gradu ugnali še Rakičan. Sosedje so padli s 3:0, kljub težkim razmeram za igro.

Feri Cifer je v hladnem popoldnevu, ko je nekaj ur pred tekmo tudi močno deževalo, v igro poslal sledečo postavo: Vöröš; Šnajder, Kosi, Bertalanič, Apatič; Hartman, Kristl; Ropoša, Trstenjak, Ciglarič; Tkalec. Na klopi so priložnost čakali Zver, Lešnik, Kotnik, Legen, Hartman Ž., Mauko in Pavel.

Srečanje je bilo težko in trdo od samega začetka, saj zelenica ni dopuščala prepoznavne igre in podaj, voda je namreč večkrat zaustavila žogo. Tako smo v prvem delu videli predvsem dolge podaje v kazenski prostor. Tako je v 21. minuti sprejel tudi Luka Ciglarič, zatem pa v poskusu strela padel, sodnik ga je kaznoval zaradi domnevnega simuliranja. Ob koncu prvega polčasa je z razdalje poskusil tudi Tkalec, a je bil gostujoči vratar na mestu.

Po ne najboljši predstavi se je Cifer odločil za dve menjavi. Že ob polčasu je vstopil napadalec Mauko in tako z borbenostjo pomagal pred gostujočimi vrati, v 66. minuti pa je Ropoša zamenjal še mlajši od bratov Hartman in zelo poživil igro. Že v naslednji minuti je tako padel zadetek. Visoko žogo Ciglariča je z glavo v mrežo pospravil Tkalec in tako po številnih odličnih obrambah Klemenčiča uspel povesti svojo ekipo v prednost.

Nekaj minut zatem je na sceno stopil šele 17-letni Žiga Hartman, ki se je izkazal s strelom iz velike razdalje in premagal gostujočega vratarja za prvenstveni prvenec. Hitra zadetka sta dala Žutim še večji motiv, zadnji gol je v 80. minuti prispeval Tkalec, ki je ujel odbito žogo po strelu Trstenjaka.

Žuti sedaj s stoodstotnim izkupičkom zasedaj vrh skupaj s Polano in Odranci. Naslednja tekma jih čaka že v sredo. V pokalu MNZ gostujemo pri Tromejniku.