Petek, 01.09.2017

Jutri gostimo Rakičan

Lušt Beltinci se bodo v 3. krogu prvenstva pomerili s trenutno zadnjeuvrščeno ekipo prvenstva NK Rakičanom. Ker gre za sosedski obračun bo naboj še večji.

Čeprav se domače tekme v Športnem parku ponavadi igrajo v nedeljo, se bomo tokrat izjemoma z Rakičanom pomerili že v soboto ob 17. uri. Tekmo bodo sodili Aleš Fridl, Pavel Zakal in Timotej Plavše, delegat bo Robert Krajnc. Žuti se v dvoboj podajajo z dvema zmagama, naprej so doma ugnali Radgono s 3:0, prejšnjo nedeljo pa na Goričkem bili boljši tudi od Grada. Rakičan je začel bistveno slabše, saj so na prvi tekmi v Ljutomeru visoko izgubili s 5:1, potem pa doma klonili še proti Bogojini 0:2.

Nasprotnik ni neznanka, saj so se Žuti v zadnjih petih letih vedno merili z njimi. Od desetih srečanj so pet dobili naši igralci, dvakrat je bil uspešnejši Rakičan. Omeniti velja tudi, da gostje še nikoli niso slavili v Športnem parku. Nazadnje sta se ekipi v Beltincih pomerili lani, ko je blestel Jernej Tkalec in s hat-trickom priboril zmago domačim. Sicer pa sta se moštvi pomerili tudi nekaj dni pred začetkom prvenstva v pokalu MNZ, zmago Žutih z 0:3 so zagotovili Kosi, Mauko in Ciglarič.

Težav s kartoni nima nobena od ekip, zato bosta na zelenico prišli najboljši zasedbi. Upajmo, da bodo naši igralci nadaljevali z zmagami in tako ostali na vrhu razpredelnice. Predvsem zato vas tudi vabimo, da se srečanja udeležite v čim večjem številu.