Sreda, 23.08.2017

Intervju: Luka Ciglarič

Po tekmi z Radgono smo se pogovarjali z junakom obračuna. Luka Ciglarič se je v prvem krogu izkazal z dvema goloma in asistenco.

Luka Ciglarič je 22-letni napadalec, ki je že igral za Muro, Odrance, Ljutomer in nazadnje Veržej. V Beltincih ga je pritegnila želja po drugi ligi.

"Že pred časom sem se spogledoval z Beltinci, ampak nikoli ni prišlo do tega, da bi prestop zaključili. Sedaj te priložnosti nisem želel zamuditi, in sem se po pogovorih z glavnimi v klubu odločil za ta korak. Želja kluba in igralcev je druga liga. To je še večja motivacija za samega igralca, je to odtehtalo mojo odločitev."

Že na prvem obračunu se je strelsko izkazal, kljub temu pa pravi, da je precej pomembneje, da ekipa zmaguje:

"Občutek je dober, saj sem dobro štartal v sezono, ampak za zadetke je zaslužena cela ekipa. Kot bi rekel naš trener: ekipa naredi posameznika, in ne posameznik ekipe. Na koncu je najpomembneje, da iz tekme v tekmo nizamo dobre rezultate in smo na vsako maksimalno skoncentrirani."

Luka pravi, da posebnih prilagajanj ni rabil. Iz bivših klubov pozna številne igralce:

"S soigralci se poznam že od prej. Razumem se z vsemi zelo dobro, še posebej pa bi rad omenil Jerneja Tkalca, Mitjo Kosija in Tadeja Apatiča, saj mi veliko pomagajo s svojimi nasveti in izkušnjami."

Ciljev ne skriva. Želi čim bolj pomagati k uresničitvi klubskih želja.

"Največji cilj je, da z ekipo dosežemo glavni cilj, to je druga liga. Upam, da bom s svojimi predstavami in goli čim bolj pripomogel uspehu."

Ob koncu smo ga bolj za šalo spomnili, da je lani v dresu Ljutomera na tekmi proti Gradu zablestel s kar 4 zadetki. Ali lahko to ponovi v nedeljo?

"Ne bi bilo slabo. Ampak najbolj pomembno mi je, da zmagamo. Goli pa že pridejo s trdim delom."