Ponedeljek, 21.08.2017

Zanesljivo čez Radgono

Žuti so včeraj odigrali prvi krog prvenstva. Nasprtonik je bil novinec ŠNK Radgona, katera je v Športnem parku klonila s 3:0.

LUŠT BELTINCI - ŠNK RADGONA 3:0 (2:0)

Goli: Ciglarič (31., 74.), Tkalec (40.)

Postava: Vöröš; Virag, Bertalanič, Kosi, Šnajder; Hartman Ž., Trstenjak, Kristl, Ciglarič; Tkalec, Mauko. Na klopi so bili Zver, Lešnik, Kotnik, Hartman J., Legen in Smodiš V., manjkali so Apatič, Smodiš M., Ropoša in Krajnc.

Tekmo, ki jo je na začetku otvorila močna ploha, so bolje odprli Žuti, ki so ves čas pretili na gol nasprotnika. Radgona je v uvodu skušala presenetiti z nekaj protinapadi, ampak obramba domačih je bila zmeraj dovolj pozorna. Tudi napad Beltincev ni bil najbolje razpoložen. Kljub temu, da so vedno imeli žogo v svojih nogah in napadali gosta, so težko prišli do zaključnih strelov. Prvič je to uspelo Hartmanu, ki je poskušal z razdalje presenetiti vratarja Topića, toda strel je bil blokiran. Znova se je Hartman znašel v akciji po pol ure igre, ko je s podajo v kazenski prostor našel Tkalca, sledji pa je žogo spravil do osamljenega Ciglariča, ki je zadel s pomočjo vratnice od katere se je žoga odbila v gol za 1:0.

Tudi po prvem golu Žutih se Radgona ni odprla, še naprej so bili stisnjeni na svojo polovico. V 40. minuti je bil zelo pozoren Ciglarič, ki je z dolgo podajo v prostor našel vtekajočega Tkalca, ki je povišal izid na 2:0. V drugem polčasu so dobili priložnost še Kotnik, Legen in Hartman J. Tudi v naslednjih 45 minutah so bili Žuti ves čas boljši tekmec, z žogo v svoji posesti, še kar naprej pa niso uspeli povišati prednosti. Trikrat se je v odlični priložnosti za zadetek znašel Kotnik, ki pa ni bil dovolj natančen. Po kotu je skorajda zadel tudi Bertalanič, a so gostje rešili žogo z golove črte. Zadnji zadetek je tako padel v 74. minuti, ko se je žoga po obranjenem strelu Tkalca odbila do Trstenjaka, sledji pa je z odlično potezo ukanil vratarja in žogo poslal na prazna vrata. Vseeno to še ni bilo dovolj za zadetek, saj je žoga zadela vratnico, na pravem mestu po odboju pa je bil Ciglarič, ki je zadel za končnih 3:0.

Žuti so tako vknjižili prve tri točke in sezono odprli na pravi način. Že prihodnji konec tedna se četa Ferija Cifra odpravlja na Goričko, kjer jih čaka zmeraj neugoden NK Grad. Že sedaj vas vabimo na pomembno gostovanje!

Fotografija je v lasti ŠNK Radgona.