Sobota, 19.08.2017

Proti Radgoni za prve točke

V nedeljo se začenja tekmovanje v 3. SNL vzhod, boj za vrh bodo Beltinci otvorili na domačem prizorišču, kamor prihaja novinec v ligi ŠNK Radgona.

Žuti se bodo po pokalu MNZ Murska Sobota in Pokalu Slovenije tokrat premierno letos predstavili tudi v prvenstvu. Žreb je določil, da v Športni park prihaja ŠNK Radgona, ki je lani zasedla tretje mesto v 1. MNL Murska Sobota, toda imela ponujeno napredovanje zaradi zavrnitve Hodoša in Bakovcev. Kljub temu, da ekipi že kar nekaj let ne igrata v isti ligi sta se redno srečevali, predvsem v medobčinskem pokalu. Zadnje gostovanje Radgone v Beltincih je bilo avgusta 2015, ko so bili Žuti boljši s 6:0, dvakrat je zadel Kosi, po enkrat Hartman, Krauthaker in Koprivica (gostje so zabili tudi avtogol). Moštvi sta se srečali tudi lani v polfinalu pokala. Takrat je bila tekma odigrana v Radgoni, Žuti pa so prek dveh golov Mauka in Ropoše slavili z 0:3.

Toda letos je zgodba drugačna. Radgona je kljub mladi ekipi lahko zelo nevaren nasprotnik, zato podcenjevanja ni. Verjamemo pa, da bodo Žuti prikazali svojo igro in pustili vse tri točke doma, ter tako z zmago odprli novo sezono. Feri Cifer večjih težav s poškodbami nima, prav tako noben igralec nima težav s prepovedjo nastopa.

Vse pristaše našega kluba zato vabimo v Športni park, da pomagajo našim fantom v boju na prvo zmago v letošnjem prvenstvu. Tekmo bo sodil Dejan Vivod, pomagala mu bosta Vidko Karmel in Mitja Bombač. Začetek srečanje je ob 17:30.

Preostali pari:

Rakičan - Avto Rajh Ljutomer

Radenska Slatina - Odranci

Turnišče - Črenšovci

Bogojina - Grad

Hotiza - Polana

Tromejnik - Čarda Martjanci