Sreda, 16.08.2017

Aluminij tudi tokrat premočan

Včeraj se je v Športnem parku odvil prvi krog Pokala Slovenije. Kidričani so v drugem polčasu strli odpor Žutih in prišli do zmage 0:3, ter napredovanja.

LUŠT BELTINCI - ALUMINIJ 0:3 (0:0)

Feri Cifer je včeraj pred 400 gledalci v igro poslal naslednjo postavo: Vöröš; Šnajder, Bertalanič, Kosi, Lešnik; Hartman Ž., Hartman J., Trstenjak, Kristl, Ciglarič; Tkalec. Na klopi so bili Zver, Virag, Pavel, Smodiš V., Legen in Mauko, manjkali so Apatič, Kotnik, Smodiš in Ropoša.

Aluminij je imel pobudo vse od začetka in ves čas napadal vrata domačih, kjer je stal včeraj odlični Denis Vöröš. V prvem polčasu smo tako spremljali zgolj branjenje Beltincev, katere je enkrat rešila tudi prečka. Gostje so igrali zelo disciplinirano in hkrati pazljivo v obrambi, zato pravih protinapadov s strani Žutih ni bilo.

Nekoliko pogumneje so fantje stopili v drugi polčas in tudi sami stali nekoliko višje. Pobudo za to je dal predvsem Vöröš, ko je na začetku drugega dela obranil kazenski streli Bartuloviču. V nadaljevanju je namesto Ciglariča vstopil Mauko, toda v napadu je vseeno do konca srečanja bilo precej nesigurnosti ob podajanju žog. Gostje so povedli v 60. minuti, ko je zadel Vedran Mesec, slednji je potem ob koncu srečanja še potrdil zmago z zadnjim golom, vmes je zadel tudi Marko Nunić. Priložnost za igro sta pri Beltincih dobila še Amadej Legen in Matej Virag.

S tem porazom so se Žuti poslovili od Pokala Slovenije, ampak že motivirano pogledujejo naprej proti prvenstvu, ki se začenja že ta konec tedna. V Športni park prihaja novinec Radgona.

Spodaj pa si lahko ogledate vrhunce iz srečanja proti Kidričanom: