Ponedeljek, 07.08.2017

Intervju: Jernej Trstenjak

Drugi novinec s katerim smo se pogovarjali je Jernej Trstenjak, ki je k nam prišel iz drugoligaškega Veržeja.

Jernej Trstenjak je bil član Veržeja vse od prihoda v drugo ligo, tam pa je imel tudi pomembno vlogo, nosil je namreč kapetanski trak Prlekov. V Beltince ga je pripeljala želja po novem izzivu:

"Za odhod iz Veržeja sem se odločil, ker sem potreboval neki novi nogometni izziv in v tistem trenutku se mi je ponudba iz Beltincev zdela najboljša rešitev za nadaljevanje moje kariere."

V teh letih si je kot pravi, nabral številne izkušnje, ki mu bodo prav prišle tudi v novem okolju:

"Ja v dresu Veržeja sem si nabral kar nekaj izkušenj v 2. SNL in upam, da bom lahko z njimi čim bolj pripomogel k ekipi, da pridemo do željenega cilja."

Letošnja daljša klop in velika konkurenca v vezni liniji ga ne moti, pravtako se je hitro vklopil v ekipo, saj nekatere igralce pozna že od prej:

"Vzdušje v ekipi je odlično, kar je posledica tega, da se igralci poznamo že od prej in smo dobra klapa tako na igrišču kot tudi izven njega. Ja v vezni vrsti imamo kar nekaj igralcev in konkurenca je vedno dobrodošla saj le tako lahko vsak igralec napreduje."

V novo sezono vstopa zelo motivirano, ob tem si pa želi velike podpore s tribun.

"Na derbiju proti Muri smo kot ekipa odigrali eno dobro tekmo vendar se je videlo, da smo se v fazi težkih priprav kar se nam je poznalo predvsem v 2 polčasu, medtem ko je Mura odigrala generalko pred prvenstvom. Na polne tribune in močno podporo navijačev upamo skozi celotno sezono, saj je to za nas samo še dodatna motivacija. Pričakovanja v letošnji sezoni so zelo visoka in upam, da nam jih bo uspelo doseči."