Nedelja, 30.07.2017

Prekmurski derbi v finalu pokala

Danes ob 18:00 se začenja boj za prvo lovoriko sezone. Udarila se bosta večna rivala, domači Beltinci in gostje iz Murske Sobote. Pokal branijo prav Žuti, ki so ga lani osvojili na tekmi proti Bogojini.

Tokrat se sezona odpira na povsem drug način. Prvo uradno tekmo bodo Žuti torej odigrali doma, v Športnem parku, nasprotnik pa bo drugoligaš Mura. Ekipi sta se v zadnjih letih pogosto merili že v prvenstvu, še naprej pa ostaja tradicija, da gostujoča ekipa nikoli ni slavila. Doma so Žuti dvakrat premagali Muro, nazadnje pa pred polnimi tribunami remizirali 2:2.

Pred našo ekipo je torej prvi pravi test pred nadaljevanjem priprav, saj se prvenstvo začne komaj konec avgusta, doslej so slavili na vseh treh pripravljalnih tekmah. Tudi Mura se na ta obračun odpravlja z visoko zmago nad Tromejnikom, poleg tega pa je to za njih generalka pred 2. SNL, ki se prične že prihodnji konec tedna.

V gostujočem taboru trener Ante Šimundža ne bo mogel računati na vratarja Deana Šafarića in napadalca Luko Bobičanca, saj še nista registrirana, Feri Cifer pa bo imel na volj celoten kader.

Pred začetkom srečanja se bo odvila tudi sloves ob koncu kariere Stanislava Kuzme, zato vas na tribune pozivamo nekoliko prej. Tekma se prične ob 18. uri, vljudno vabljeni, da se na derbiju vnovič zberete v velikem številu - pa naj se tradicija nadaljuje, in gostje še naprej ne slavijo...