Ponedeljek, 17.07.2017

Osvojen turnir občine Odranci

Žuti so priprave začeli v sosednjih Odrancih, kjer so se udeležili turnirja, na katerem sta poleg gostiteljev in naše ekipe nastopila še Polana in Radgona.

Žreb je določil polfinalna para Radgona - Polana in Odranci - Beltinci, kar je pomenilo, da Žuti v priprave vstopajo s sosedskim derbijem. Kljub temu, da so Beltinci izmed vseh ekip na turnirju priprave začeli najkasneje, se to ni poznalo. Najprej so Žuti z visoko zmago nad Odranci z 0:4 prišli v finale, nato pa še tam ugnali Polano (0:1).

NK Odranci - Lušt Beltinci 0:4 (0:1)

Goli: Tkalec (33.), Kosi (49.), Trstenjak (54.), Ciglarič (66.)

Postava: Vöröš; Šnajder, Bertalanič, Kosi, Apatič; Ropoša, Lešnik, Trstenjak; Tkalec, Mauko, Ciglarič.

Na klopi: Zorko, Zver, Gjuran, Hartman Ž., Gruškovnjak, Legen, Virag, Žerdin, Kotnik.

Prvi polčas je minil v mirnem vzdušju, pretirane prevlade ni imela nobena od ekip. So pa imeli Žuti rezultatsko prednost, po prekršku nad Maukom je enajstmetrovko realiziral Tkalec. V drugem delu so fantje stopili naprej in v nekaj minutah prišli do prednosti 0:4, najprej je z odličnim strelom zadel Kosi, Trstenjak je povišal na robu kazenskega prostora, za evrogol pa je poskrebel Ciglarič. V nadaljevanju so zaigrali prav vsi rezervisti in tako nabrali pomembne izkušnje.

NK Polana - Lušt Beltinci 0:1 (0:0)

Gol: Trstenjak (85.)

Postava: Zver; Lešnik, Kosi, Bertalanič, Apatič; Šnajder, Trstenjak, Kotnik, Ciglarič; Tkalec, Mauko.

Klop: Vöröš, Zorko, Gruškovnjak, Gjuran, Ropoša, Virag, Hartman, Žerdin, Smodiš M., Smodiš V., Hartman J.

Tudi v finalno tekmo se ekipi nista zaleteli, so pa imeli Žuti ves čas pobudo, pritiskali na vrata Polane, kjer pa so se tekmeci odlično branili. Prvi gol, in hkrati tudi edini, je padel ob koncu srečanja, po prekršku nad Tkalcem, ki je zaradi nepisanega pravila enajstmetrovko prepustil Tratenjaku, ta pa je zadel za zmago in prvo lovoriko v sezoni. V nadaljevanju so igrali Smodiš M., Hartman J., Hartman Ž., Ropoša in Zorko. Na obeh srečanjih se je predstavil tudi Tilen Lešnik, ki je na preizkušnji. Na turnirju sta manjkala Kristl in Krajnc.