Četrtek, 15.06.2017

Znana prva dva novinca

Sezona je že daleč za nami in na vrsti je spet prestopni rok in sestavljanje ekipe za jesenski del 2017/18. Pri Žutih je že prišlo do nekaj sprememb v moštvu. Poslovil se je Mitja Botjak, novinca sta Goran Šnajder in Luka Ciglarič.

Kot smo omenili še od žutega dresa poslavlja vezist Mitja Botjak, ki je bil naš član zadnji dve sezoni. Takrat je prišel iz NK Odrancev in takoj v svoji krstni sezoni postal prvak z našo ekipo. V predlanski sezoni je tako odigral na prav vseh prvenstvenih tekmah in vpisal devet zadetkov, enega od teh že na svojem debiju proti Čardi. Prav na tekmi s Čardo in ob zmagi 5:0 se je letos tudi poslovil. Skupaj je na 61 tekmah zabil 12 golov, in dodal nemalo asistenc, svojo nogometno pot pa nadaljuje pri NK Tromejniku. Srečno!

Dobili smo pa tudi dva nova člana. Prvi je Goran Šnajder, stari znanec Športnega parka, saj je tudi on nosil žuti dres v šampionski sezoni. Takrat se je po porazu z Brdi poslovil, letos se pa znova vrača nazaj. Goran je svojo kariero začel v Muri, kjer je igral v 2. SNL, zatem pa je bil tudi član NK Zavrča, NK Ljutomera in avstrijskega Klöcha. V drugi ligi ima 44 nastopov in en zadetek, njegova odlika pa je predvsem v tem, da lahko igra na različnih položajih. Predlani je igral največ na desnem bočnem.

Drugi novinec je napadalec Luka Ciglarič, ki prihaja iz NK Ljutomera oziroma iz NK Veržeja, kamor je bil posojen. Za ta dva kluba je igral tudi v mlajših selekcijah, nato se pa preselil k murskosoboški Muri, od tam v Odrance in spet nazaj v Ljutomer. Zadnje pol sezone je igral v drugi ligi, kjer je zbral 7 nastopov, Bistveno več jih ima v tretji ligi, kar 97, ob tem je zadel 55 zadetkov in praktično v vsaki sezoni bil pri vrhu lestvice strelcev.

Dobrodošla!