Sobota, 03.06.2017

Pregled sezone 2016/17

Žuti so prejšnjo nedeljo ob zmagi nad Čardo s 5:0 končali nastope v letošnji sezoni, ki je bila zaradi številnih poškodb in kartonov polna vzponov in padcev. Na koncu so v prvenstvu dosegli 4. mesto, v pokalu MNZ pa jih v finalu čaka Mura.

PRVENSTVO - 4. MESTO

Pregled celotne sezone začenjamo v prvenstvu. Žuti so se v sezono podali z zmago proti Polani na domačem terenu. V drugem krogu je sledil poraz proti pozneje prvakinji Nafti, od tedaj pa so do konca jesenskega dela ostali neporaženi. Po 14 tekmah so imeli 10 zmag, 3 remije in poraz. Uvod prvega dela prvenstva je izpustil tudi prvi strelec in kapetan Tkalec, ki je bil poškodovan. Pozimi se je ekipa nekoliko skrčila, odšlo je nekaj igralcev, edini prihod je bil Rok Kotnik. Pozneje se je manjši kader poznal, saj je ob številnih kartonih in poškodbah klop postajala dalje bolj prazna, ob koncu prvenstva so jo zapolnili nekateri mladinci, med njimi je največ minut zbral Žiga Hartman. Ekipa je spomladi slavila le petkrat, enkrat remizirala (proti Muri) in kar sedemkrat izgubila. To ji je na koncu prineslo četrto mesto, rang višje v 2. SNL sta se tako uvrstila Nafta 1903 in NŠ Mura. Najboljši strelec naše ekipe je bil Jernej Tkalec, s 23 goli, sledil mu je Mitja Mauko z desetimi. Edini naš igralec, ki je nastopil na vseh tekmah pa je Jan Hartman.

POKAL MNZ - FINALE

Precej bolj učinkoviti so bili Beltinci v pokalu MNZ Murska Sobota. Tekmovanje so začeli v 2. krogu, kjer so z 0:1 izločili Gančane. Edini gol je v 88. minuti dosegel Hartman in ekipo popeljal v četrtfinale. Tam jih je čakal Tromejnik, katerega so prek dveh golov Dugonjiča in z zadetkom Mauko premagali z 3:1. Polfinale jim je določilo ŠNK Radgono od katere so bili boljši z 0:3 (Mauko 2x, Ropoša). S to zmago so si zagotovili nastopanje v Pokalu Slovenije in se uvrstili v finale pokala, kjer jih čaka Mura. Tekma še ni delegirana.

POKAL SLOVENIJE - 1. KROG

Še pred začetkom prvenstva so Žuti nastopili tudi v Pokalu Slovenije, katerega so si z uvrstitvijo v finale pokala MNZ zagotovili lani. Žreb nam je določil prvoligaša Aluminij, kateremu smo bili predvsem v prvem polčasu zelo dostojen tekmec. Mitja Mauko bi z nekaj več sreče lahko v uvodu v tekmo Žute popeljal celo v vodstvo. Na koncu je kvaliteta vseeno določila svoje. Aluminij je slavil z 0:2 (drugi gol so zabili šele v 88. minuti) in se uvrstil v 2. krog, za naše igralce je pa bila tekma lep pokazatelj tega, da so zmožni presenetili tudi večje ekipe.

Ob koncu vas lahko razveselimo z novico, da sta Jernej Tkalec in Mitja Kosi podaljšala pogodbi in bosta zagotovo še naprej nosila žuti dres. Prav tako pa bo ekipo še naprej vodil Franc Cifer. Več o samih prestopih boste obveščeni naknadno. Nova sezona se začne avgusta, ko bodo Beltinci naprej odigrali finale pokala MNZ in 1. krog Pokala Slovenije, nato pa začeli tudi z nastopi v 3. SNL vzhod, katere sestava zaenkrat še ni jasna. Vse ekipe, ki bodo v njej nastopile bodo znane 20. junija.