Ponedeljek, 01.05.2017

V končnici strli odpor Križevcev

Žuti so v 22. krogu dosegli drugo zaporedno zmago. Po Bogojini so padli tudi Križevci, naši fantje so bili boljši 4:0.

Včeraj ob 17. uri so Beltinci gostili eno od svojih zadnjih treh domačih srečanj in opravičili vlogo favoritov. Feri Cifer je na igrišče poslal sledečo enajsterico: Kuzma; Kotnik, Kosi, Hartman, Apatič; Botjak, Smodiš, Kristl, Ropoša; Mauko, Tkalec. Pozneje so vstopili še Vok, Dugonjič in mlajši od bratov Hartman, Žiga.

Gostje so bili celotno srečanje v podrejenem položaju, na gol Kuzme so steljali zgolj enkrat. Tudi Žuti niso bili najbolj učinkoviti, saj so v prvem polčasu kar trikrat stresli okvir vrat, edini gol je prispeval Rok Ropoša, po odbiti žogi vratarja, ki je obranil strel Kristla.

Tudi v drugem polčasu se je do konca tekme nadaljevala premoč domačih, zgolj da žoga ni hotela v mrežo. V zadnjih 15 minutah, pa se je vendarle odprlo tudi kapetanu Tkalcu, ki je najprej dvakrat zadel, potem pa še začel akcijo ob zadnjem golu Botjaka za 4:0.

Naslednja tekma čaka Beltince prihodnjo soboto, ko je na sporedu derbi z Odranci. Sedaj so Žuti zasidrani na četrtem mestu, toda derbiji so vedno zgodba zase...