Ponedeljek, 17.04.2017

Remi na derbiju z Muro

Žuti so tokrat prikazali zelo srčno in borbeno igro vse do konca, kar jim je na Fazaneriji prineslo remi z Muro (1:1).

Derbi je vedno zgodba zase in tako je bilo tudi tokrat. Na Fazaneriji se je zbralo 900 gledalcev, od tega kar lepo število gostujočih Markov. Feri Cifer je imel tokrat na voljo tudi prvega strelca in kapetana Jerneja Tkalca. Na igrišče se od prve minute stopili: Kuzma; Krajnc, Hartman, Kosi, Apatič; Botjak, Kristl, Smodiš, Ropoša; Mauko in J. Tkalec. V nadaljevanju srečanja so dobili priložnost tudi Kotnik, Vok in Dugonjič.

Uvodne minute so pripadle domačim črno-belim, ki so ves čas ustvarjali pritisk na vrata Kuzme, a si nevarnejšega poskusa niso priigrali. Eden nevarnejših je bil Amadej Maroša, ki je še lani zabijal v žutem dresu. Na prvi zadetek nam ni bilo treba čakati prav dolgo. V začetku 18. minute je dolgo žogo na nasprotno polovico poslal Kuzma, tam jo je odlično sprejel Ropoša, ki je preigral dva branilca Mure in poslal visoko žogo v kazenski prostor, kjer je za vodstvo 0:1 zadel Jernej Tkalec. Muraši so se hitro pobrali in izkoristili evforijo Beltincev, kajti že minuto pozneje, v 19. minuti je izid poravnal Amadej Maroša.

V drugem polčasu ni bilo izrazitih priložnosti, v nekem trenutku so Žuti celo prevzeli pobudo. Tkalec je v enih od priložnosti imel možnost ponovnega vodstva, a je dobil žogo na napačno nogo, prav tako je Mauko ob koncu srečanja z "nenatančno podajo" v kazenski prostor skorajda presenetil Ajleca in zadel z več kot 20 metrov, toda na koncu je ostalo pri 1:1. Slednje pomeni, da še naprej zaostajamo pet točk za drugouvrščenima Muro in Odranci, ki sta sedaj poravnana. Nova priložnost, da se še bolj približamo pa bo že prihodnjo nedeljo, ko gostimo spomladi zelo neugodno Hotizo.