Petek, 14.04.2017

Prekmurski derbi za vrh razpredelnice

Pred nami je 19. krog prvenstva, Žuti bodo v njem odigrali derbi kroga na Fazaneriji med domačo Muro in gosti iz Beltincev.

Prekmurski derbi je obračun, ki sega daleč v zgodovino. Starejši poznavalci nogometa na ravnici, se ga spominjajo tudi še iz Prve Lige, toda dejstvo je, da sta trenutna kluba precej mlajša, in od ponovne ustanovitve še nista odigrala veliko tekem. Trenutno jih je bilo pet, dve so dobili Žuti, eno Muraši, zanimivo je tudi, da gostujoča ekipa na medsebojnih tekmah še nikoli ni zmagala. Upamo, da se bo statistika tokrat spremenila, in bo to kot prvim uspelo Beltincem. Na Fazaneriji sta se ekipi doslej srečali dvakrat. Prvi obračun se je razpletel z 1:1 (Tkalec), drugega so pa dobili črno-beli z 2:0, na tej tekmi je za Muro zadel tudi Rok Kotnik, sedanji član naše zasedbe.

Mura se na srečanje odpravlja z visokim porazom na derbiju z Nafto. V Lendavi so prejšnjo soboto klonili z 5:2, čeprav so kmalu v prvem polčasu vodili z dvema zadetkoma. Poraz Mure so prejšnjo nedeljo uspeli izkoristiti Žuti, ki so doma z 2:0 ugnali Turnišče, dvakrat je v polno meril Mauko, ki je bil dvakratni strelec tudi na prvem letošnjem obračunu med Muro in Beltinci v Športnem parku. Jutrišnja tekma se bo začela ob 16:30, glavni sodnik srečanja pa bo Miran Bukovec iz Lendave. Kaznovanih v nobenem od moštev ni, pri domačih bosta zaradi poškodbe odstotna Karas in Lukač.

Ekipi sedaj na lestvici loči le pet točk, kar se pa lahko po jutrišnji tekmi še zmanjša, če bodo Žuti pokazali vse kar znajo, in pustili srce na igrišču. Da bi jim slednje čim bolj uspevalo, pa vabimo na Fazanerijo tudi vse navijače, in da bo derbi čim bolj na rumeno obarvan!