Nedelja, 19.03.2017

Iz derbija brez točk, a pozitivno naprej

Žutim tudi v drugo ni uspelo premagati Nafte, katera je bila v soboto boljša z 0:2. Beltinci so sedaj padli na tretje mesto v prvenstvu.

V obračunu, ki si ga je v Športnem parku Beltinci ogledalo okoli 1400 ljudi, je Feri Cifer poslal sledečo postavo: Kuzma; Krajnc, Hartman, Kosi, Apatič; Kotnik, Smodiš, Kristl, Ropoša; Mauko in Tkalec.

Srečanje je bilo prvih 45 minut precej enakovredno, obe ekipi sta trdno stali v obrambi, nekoliko bolj prodorni so bili domači, ki so si priigrali dve lepi priložnosti. Tudi gostje so se znašli v priložnosti za zadetek - nevaren prodor in podajo v kazenski prostor je v zadnjem trenutku rešil Kosi.

Tudi v drugi polčas sta obe ekipi stopili previdno, resnih priložnosti za zadetek vse do 75. minute ni bilo. Takrat je namreč napačno podajo v obrambi izkoristil Vinko, ki je zadel za vodstvo z 0:1. Trener Cifer je reagiral in v igro poslal napadalno usmerjene Dugonjića, Voka in Breznika, pozneje se je v napad zaradi preskok igre preselil tudi Kosi, toda Žutim ni uspelo izenačiti. Najbližje je bil Dugonjić, toda strel iz neposredne bližine mu je obranil Valentić. V zaključku tekme, v 93. minuti je Beltince dokončno pokopal Marciuš, ki je zadel po protinapadu.

Feri Cifer: "Vedeli smo, da bo šlo za zahtevno tekmo, in da bo zmagala ekipa, ki bo naredila manj napak, mi smo si žal privoščili dve. Zahvala vsem navijačem, ki so pričarali lep derbi. Mi gremo na vseh preostalih tekmah na zmago, potem pa bomo videli, kaj nam bo to prineslo."

Beltinci so sedaj zaradi poraza na derbiju in zmage Mure doma proti Rakičanu, padli na tretje mesto na lestvici. Za drugim, ki vodi v 2. SNL zaostajajo 2 točki, ki se lahko stopita že prihodnjo soboto v Ljutomeru, kjer se bo igral 16. krog. Nič še ni izgubljeno, fantje si želijo glasno spodbudo tudi v Prlekiji!