Sobota, 29.10.2016

Vračamo se na kraj slavja

Pred nami je novo gostovanje: odpravljamo se v Grad, kjer smo nazadnje igrali pred pol leta, ko je bila tamkajšnja zmaga dovolj za največji uspeh v zgodovini na novo ustanovljenega kluba.

  1. maj 2016. Bili smo tik pred koncem sezone, v 23. krogu prvenstva so imeli igralci prvo zaključno žogo za potrditev naslova prvakov v 3. SNL vzhod. Za domačine iz Grada je takrat nastopil tudi sedanji član Beltincev Jan Kristl. Za vodstvo žutih je pred koncem prvega polčasa iz enajstmetrovke zadel Tkalec, zmago z 0:3 sta ob koncu srečanja potrdila še Sreš in Krauthaker. To ni bila edina zmaga proti Gradu. Skupno so uspešnejši Beltinci, ki so na osmih tekmah slavili štirikrat, Grad samo enkrat.

Zadnja štiri gostovanja pri Gradu:

2012: Grad 2:1 Lušt Beltinci

2013: Grad 1:1 Lušt Beltinci

2014: Grad 2:2 Lušt Beltinci

2016: Grad 0:3 Lušt Beltinci

Grad bo danes še posebej motiviran, saj letos še ne pozna slasti zmage. Ne samo to, na desetih srečanjih so uspeli osvojiti samo eno točko in so priklenjeni na zadnje mesto na lestvici. Na srečanje se odpravljajo z porazom v Lendavi, kjer so izgubili 2:0. Beltinci so se v prejšnjem krogu z Odranci razšli z 1:1 in tako ohranili drugo mesto na lestvici.

Tekma pa ne bo posebnega značaja samo za Jana Kristla, ki se bo meril proti bivši ekipi. Na klopi Grada sedi nam vsem zelo poznani Štefan Škaper. Legenda Beltincev, najboljši strelec v zgodovini Prve Lige Telekom Slovenije in trener naše ekipe v prejšnjih dveh letih.

Kaznovanih na obeh straneh ne bo, so pa kar štirje naši igralci v nevarnosti, saj imajo tri rumene kartone. Kosi, Jamakovič, Ropoša in Kristl bodo ob morebitni kazni počivali proti Rakičanu. Cilj je jasen, tri točke morajo domov! Zato naprošamo vse navijače, da fante pospremijo tudi na Goričko!