Sreda, 19.10.2016

V nedeljo sosedski derbi

Pred nami je sosedski obračun z ekipo iz Odrancev. Derbiji med tema dvema ekipama so vedno bili polni zadetkov in lepih priložnosti, še posebej bo napeto letos, saj se spet obe ekipi borita za naslov prvaka.

Po novi zmagi naših fantov v Križevcih, kjer so slavili 0:3 je pred nami nov derbi. Tokrat v Športni park prihajajo Odranci, ki na lestvici zasedajo tretje mesto (2 točki zaostanka za Beltinci). Ekipi se merita že od prihoda žutih v 3.SNL vzhod. V štirih sezonah je na osmih tekmah padlo kar 35 zadetkov, kar priča o tem, da se bo tudi v nedeljo igral zelo odprt in napadalen nogomet. V medsebojnih obračunih sicer vodijo nasprotniki, ki so slavili štirikrat, dvakrat je to uspelo Beltincem, dvakrat se je tekma tudi končala brez zmagovalca.

Zadnji štirje medsebojni obračuni v Športnem parku Beltinci:

2013: LUŠT BELTINCI 0:4 ODRANCI

2013: LUŠT BELTINCI 1:4 ODRANCI

2014: LUŠT BELTINCI 2:4 ODRANCI

2016: LUŠT BELTINCI 3:1 ODRANCI

Nazadnje sta se moštvi pomerili letos poleti v sklopu priprav za novo sezono. V finalu pokala Občine Odranci se je tekma razšla brez zmagovalca po rednem delu (2:2, zadela sta Škaper in Tkalec), po enajstmetrovkah in kar štirih obrambah vratarja Vöröša pa so slavili žuti.

Beltinci se na sosedski obračun odpravljajo s serijo štirih zaporednih zmag, pravtako pa letos na domačem igrišču še sploh niso okusili grenkobo poraza na prvenstvenih tekmah. Odranci so v prejšnjem krogu remizirali z Nafto 2:2 in se prebili na tretje mesto na razpredelnici. Pred nami je težka tekma, saj so Odranci letos najuspešnejša ekipa na gostovanjih.

Na obračun se lahko obe ekipi odpravljata brez preglavic, saj kaznovanih ni, sta pa v našem kadru v "nevarnosti" za četrti rumeni karton in prepoved nastopa na naslednji tekmi Mitja Kosi in Amar Jamakovič. Bo pa obračun poseben za Dejana Sreša, ki se je letos po tekmi z Brdami poslovil od svetega dresa in se vrnil v Odrance.

Zaradi predvidenega povečanega obiska derbija, vam svetujemo, da se na tekmo odpravite nekoliko prej in se izognete gneči. Gremo po zmago!