Ponedeljek, 26.09.2016

Delitev točk na derbiju, v nedeljo na Hotizo

Na včerajšnjem derbiju med Beltinci in Muro smo videli pravo nekdanjo klasiko. Žuti so z igralcem manj po zaostanku 1:2 izenačili izid in iztržili pomembno točko pred več kot 2.200 gledalci.

LUŠT BELTINCI 2:2 MURA

Strelci: 1:0 Mauko (9.), 1:1 Lukač (19.), 1:2 Vaš (pen, 56.), 2:2 Mauko (63.)

Postava: Kuzma; Jamakovič, Kosi, Zlatar, Hartman; Ropoša, Smodiš, Botjak,Kristl; Tkalec, Mauko.

Igrali so še: Vöröš, Apatič, Gregorec

Tradicija, da na novo ustanovljena Mura ne more slaviti v Športnem parku Beltinci ostaja! V beltinski "šumi" se je včeraj zbralo 2.200 ljudi, kar je glede na tretjo ligo velik presežek. Na najbolj obiskani domači tekmi letos smo spremljali zanimivo srečanje vse od začetka - prvi so na vrata nasprotnika pritiskali domači. Že v deveti minuti se je trud izplačal in Mitja Mauko je z glavo po podaji Botjaka zadel za 1:0. Po hitrem golu domačih so prednjačili Muraši, ki so imeli tudi podporo navijačev Black Gringosov. V 19. minuti je po prostem strelu Vaša izenačil Lukač, izid 1:1 se je ohranil vse do konca. V začetku drugega polčasa so žuti ostali brez stebra obrambe Kosija, ki je po mnenju sodnika storil prekršek v kazenskem prostoru, ob izključitvi so gostje dobili tudi enajstmetrovko, ki jo je uspešno izvedel Vaš in popeljal Muro v prednost 1:2. Ob tem naj omenimo, da je na derbiju "porumenelo" kar 12 igralcev, od tega 7 naših. V zapisniku so se poleg izključenega Kosija znašli še Mauko, Ropoša, Hartman, Zlatar, Tkalec in Jamakovič.

Toda rdeč karton žutih ni zmedel, temveč dal še več motivacije. Le nekaj minut pozneje je spet izenačil Mauko, ki je s svojim četrtim golom v sezoni postal prvi strelec domače ekipe. V nadaljevanju se igralec manj sploh ni opazil, fantje so pokazali karakter in tekmo mirno pripeljali do konca, ter iztržili ogromno točko pred nadaljevanjem sezone.

Prihodnjo nedeljo nas čaka težko gostovanje pri novincu v ligi Hotizi. Tekma bo posebnega značaja predvsem za Tomaža Krauthakerja, ki je v Beltincih igral številna leta, v naslednjem krogu pa bo proti svoji bivši ekipi imel povsem drugačne namene. Pravtako situacijo za žute otežuje to, da bodo igrali brez dveh kaznovanih igralcev: Kosi je proti Muri prejel rdeč karton, Mauko pa svojega četrtega rumenega. Težavo s kartoni ima tudi Jamakovič, ki ima na sezamu že tri, ob naslednjem bo imel prepoved nastopa. Nejasna je trenutna situacija na golu, proti Muri je že v prvem polčasu namesto Kuzme vstopil Vöröš.

Hvala publiki za odlično kuliso na derbiju z Muro, sedaj pa vse to preselimo v Hotizo, kjer bomo iskali nove 3 točke.

AJDE ŽUTI!