Četrtek, 22.09.2016

Na sporedu spet prekmurski derbi

Tokratni vikend bo v Prekmurju spet v znamenju nogometa. V nedeljo ob 16:00 našo ekipo čaka tradicionalni prekmurski derbi z murskosoboško Muro. Tokrat se nam obeta pravi spektakel, saj se bosta udarili trenutno eni najboljših ekip v ligi.

Gostje, ki zasedajo trenutno prvo mesto na lestvici, po odigranih petih krogih prihajajo v Športni park še neporaženi. V prejšnjem krogu so proti ekipi Nafte prvič v tej sezoni oddali točke. Po drugi strani pa so se Žuti z zmago v Turnišču, kjer so prvič letos zaigrali v polni postavi, približali na zgolj točko zaostanka. Tokratni derbi bo tokrat torej neposredno odločal o trenutnem prvem oz. drugem mestu na lestvici. Obe ekipi sta trenutno v naletu, zato lahko pričakujemo trd boj in zelo zanimivo tekmo.

Tokratni derbi bo nekaj posebnega predvsem za domačega trenerja Franca Cifra, ki je še na lanskem derbiju v Športnem parku vodil ekipo Mure, ter za Amadeja Marošo, ki pred letošnjo sezono žutoplavi dres zamenjal za črnobelega.

Zaradi pričakovanaga povečanega obiska tekme bo tokrat možno vstopnice kupiti v predprodaji. Prodaja bo potekala pred trgovino Mercator in sicer v soboto med 9. in 13. uro, ter v nedeljo med 9. in 12. uro. Navijačem priporočamo, da karte kupijo v predprodaji in se tako izognejo gneči pred vhodom na stadion oz. se odpravijo na tekmo kakšno minuto prej.

Pozivamo navijače obeh klubov, da se udeležjo tekme in poskrbijo za pravi nogometni spektakel, ki smo jim bili priča v zlatem obdobju prekmurskega nogometa med letoma 1991 in 2000, ko sta se takratni ekipi Beltincev in Mure srečevali v prvi slovenski nogometni ligi.

Cilj Žutih je jasen. Da vse tri točke ostanejo doma. Zato v nedeljo VSI V ŠPORTNI PARK!