Torek, 30.08.2016

Poraz na derbiju

V 2. krogu 3.SNL vzhod smo tokrat v Lendavi spremljali prvi derbi v tej sezoni v katerem je vsaki ekipi pripadel po en polčas. Na koncu so se zmage veselili igralci Nafte.

Franc Cifer je tekmo začel v sledeči postavi: Küzma, Jamakovič, Kosi, Hartman, Zlatar; Ropoša, Apatič, Gregorec, Kristl, Botjak; Mauko. Na klopi za rezervne igralce so bili: Vöröš, Dugonjič, Tkalec M., Breznik, Škaper, Kolarič ter Smodiš.

Bolj podjetno so začeli domačili, ki so imeli žogo več v nogah ter si pripravili nekaj lepih priložnosti. Premoč so kronali v 34. minuti, ko je po podaji iz kota je z glavo zadel Novinič. Domačini so tako na premor šli z minimalno prednostjo.

Po prihodu iz slačilnic, smo na igrišču spremljali čisto drugo sliko. Žuti so potisnili Nafto na svojo polovico in iskali izenačenje. Trener Cifer je ob polčasu opravil tudi menjavo. V igro je stopil Smodiš, ki se je vrnil po poškodbi. Zamenjal je Gregoreca. V nadaljevanju pa še Dugonjič, ki je zamenjal Apatiča. Žuti so sicer imeli nekaj lepih priložnosti v drugem delu, vendar so bili preveč nenatančni v zaključku. Najbližje izenačenju so bili v 75. minuti, ko se je sam pred vratarjem znašel Ropoša, vendar je zatresel zunanji del mreže.

Tekma je bila odločena v 88. minuti ko so domači po hitrem protinapadu zadeli za 2:0. Neglede na poraz smo s prikazanim v drugem polčasu lahko zadovoljni. Nove tri točke bomo izskali v nedeljo, ko bomo v Športnem parku gostili ekipo Ljutomerja.

Na spodnjem posnetku, si lahko ogledate tudi posnetek tekme.