Ponedeljek, 22.08.2016

Brez težav čez Polano

Včerajšnja tekma prvega kroga prvenstva z ekipo Polane se je končala z rezultatom 2:0.

Žuti so tekmo pričeli zelo napadalno ter takoj v drugi minuti srečanja zadeli v polno. Po lepi dvojni podaji Botjak - Mauko, se je Botjak znašel sam pred gostujočimi vrati, ter rutinirano iz kakih 5 metrov poslal žogo mimo gostujočega vratarja, Slabih 10 minut za tem je po hitrem protinapadu Ropoša podal pred gol do Botjaka, ta pa podal do Maukota, ki je lepo meril z roba kazenskega prostora, vendar je gostujočemu igralcu uspelo blokirati strel in žoga je zletela mimo leve vratnice. Nato je spet po lepo odigrami akciji, na levi strani gostujočega prostora do žoge prišel Ropoša, ki je preigral gostujočega igralca ter iz kakih 11 metrov sprožil strel. Vratar Šaruga je z uspel preusmeriti žogo, ta se je odbila do igralca, ki je stal na golovi črti, nato pa še v desno vratnico. Tik pred polčasom se je po strelu iz kota v lepi priložnosti znašel Kosi, ki je lepo meril z glavo, vendar se je spet izkalaz Šaruga. Zadnja priložnost pred polčasom je pripadla gostom. Iz prostega strela iz slabih 30 metrov je lepo meril Gerencsér, vendar se je izkazal vratar Küzma.

V drugi polčas so bolše štartali Žuti, ki so narekovali tempo igre in si pripravili nekaj lepih priložnosti, vendar je manjkalo pravega zaklučka. Vse dvome o zmagovalcu je v 75. minuti razrešil Ropoša, ki je po napaki gostujoče obrambe, žogo rutinirano poslal v mrežo. Ropoša je nato v sodnikovem podaljšku imel še priložnost za svoj drugi gol, vendar je na koncu ostalo pri rezultatu 2:0.

Beltinci so tekmo pričeli v naslednji postavi: Küzma; Jamakovič, Kosi, Zlatar, Škaper; Ropoša Kristl, Hartman, Botjak; Kolarič, Mauko. Na klopi za rezervne igralce so bili: Vöröš, Gregorec, Breznik, Tkalec M. in Apatič. V 65. minuti je namesto Kolariča vstopil Gregorec, ter v 88. minuti Tkalec M. namesto Maukota.

Vrhunce tekme si lahko ogledate v spodnjem videoposnetku.

Naslednji vikend sledi prva poslastica v tej sezoni. V petek 26.8. ob 19:00 bo pod žarometi lendavskega športnega parka odigrana tekma proti ekipi Nafte 1903.

Vse navijače vabimo, da se udeležijo gostovanja in pripororejo naši ekipi do novih treh točk.