Torek, 23.04.2024

Sočič pred eno izmed največjih preizkušenj v zgodovini kluba: “V tekmo gremo z željo po finalu!”

Pred jutrišnjim polfinalnim obračunom v Novi Gorici smo se na zadnjem treningu pogovarjali z Luko Sočičem, ki je predstavil svoja pričakovanja pred pomembno preizkušnjo, ki v sredinem večeru čaka žute. Beltinci bodo drugič v svoji zgodovini lovili uvrstitev v finale pokalnega tekmovanja, prvič so bili pred skoraj 30 leti neuspešni na zadnji stopnički.

Foto: Boštjan Rous

”V tekmo gremo z željo po zmagi in prvi uvrstitvi v finale v zgodovini kluba,” je bil neposreden Luka Sočič, eden izmed igralcev z najdaljšim stažem v beltinski šumi, ki se je v preteklih tednih vrnil v polni ritem po poškodbi, ki ga je doletela med zimskimi pripravami.

Sočič in soigralci v lovu za prestižnim finalom nikakor ne bodo sami, v Novo Gorico se jutri odpravlja poln avtobus, pridružilo pa se mu bo še kar nekaj navijačev, ki se bodo na Primorsko podali z lastnim prevozom: ”Podpora navijačev nam pomeni veliko ter predstavlja dodaten motiv za zmago. Imamo odlične navijače, ki z nami hodijo na gostovanja in nas podpirajo, kar je še en dokaz več, da verjamejo v nas.”

Ob polfinalu Pokala Union pa žuti ostajamo v boju tudi za najvišji mesti v prvenstvu, kjer so do konca še štirje krogi: ”Mi bomo dali vse od sebe na vsaki tekmi do konca in poskušali premagati vse nasprotnike. Ne bomo se ozirali na druge ekipe, odvisni smo samo od sebe in nikogar drugega,” je odločen Sočič, katerega tako kot večino drugih soigralcev, jutri čaka ena največjih tekem v njihovi karieri.