Torek, 10.11.2015

Prvi poraz v sezoni proti Ljutomeru

Po fantastičnih predstavah je sledil prvi poraz za naše fante. Ljutomer je bil premočan, misli so že usmerjene na tekmo z Nafto.

V 12. krogu 3. SNL - vzhod, sta se v Ljutomeru pomerila domačin Avto Rajh Ljutomer in vodilna, še letos neporažena ekipa ND Lušt Beltinci. Ljutomer je na koncu slavil z 2:0 in s tem Beltinčanom zadal sploh prvi poraz po 11 zmagah v letošnji sezoni.

Oba gola je dosegel Andrej Lotrič, ki je Ljutomer povedel v vodstvo v prvem polčasu v 11. minuti, v začetku drugega v 53. minuti pa podvojil vodstvo. Rezultat se do konca ni več spremenil, saj napadi Žutih niso bili učinkoviti, Ljutomer pa je tudi odlično odigral v obrambi z vratarjem Andrejem Fajfarjem na čelu ter onesposobil dvojec Tkalec-Botjak, ki sta letos skupaj dosegla 21 zadetkov.

Avto Rajh Ljutomer - ND Lušt Beltinci 2:0 (1:0) 250; Lotrič 11., 53.

ND Lušt Beltinci: Küzma, Maroša (81./Tkalec M.), Kosi, Zlatar, Horvat, Smodiš, Pavel, Botjak, Sreš (61./Koprivica), Hartman (53./Šnajder), Tkalec J.

Fantom tokrat ni uspelo vzpostaviti igre, kakoršna je krasila prvih enajst tekem, kljub temu jim ne moremo nič oporekati, 33 točk po 12 tekmah je izjemo. Napake Žutih pa nista izkoristila Mura in Odranci, saj sta zgolj remizirala proti Tromejniku oz. Rakičanu.

Sedaj sledita še 2 domači tekmi pred koncem jesenskega dela. V Športni park prihajata Nafta in Čarda.

IZJAVA:

Mitja Botjak: "Tekmo v Ljutomeru smo odigrali zelo slabo in tega se s soigralci tudi zavedamo. Ekipa Ljutomera je bila zelo motivirana in borbena, kar se je videlo na igrišču. Nikakor nismo uspeli razviti svoje igre, zato so nasprotniki tudi zasluženo slavili."

"Pred nami sta še dve tekmi. Naš cilj je 6 točk in da popravimo vtis iz Ljutomera in se s tem oddolžimo navijačem za poraz."