Petek, 24.07.2015

Povzetek: prvi prijateljski tekmi sta za nami

Naši igralci so v precej spremenjeni zasedbi odigrali svoji prvi tekmi, jutri jih čaka dvoboj z NK Središče ob Dravi.

Glede na prikazano in na kakovost tekmeca sta za nami dve dobri tekmi. Podvinci so lani zasedli 3. mesto v 3.SNL sever, takoj za NK Maribor B in NK Drava, Veržej pa bo že tretje leto zapored igral v 2.SNL. S tema ekipama smo že lani igrali na pripravah 2014, takrat sta bila tekmeca precej boljša. NK Podvinci so lani slavili z 3:2, Veržej pa z 4:0. Tokrat se je pri Žutih pozanlo, da so v prejšnji sezoni nabrali precej izkušenj z igranjem na višji ravni. Podvinci so padli s 5:0, Veržej pa je v zadnji minuti tekme slavil z "vsega" 5:3.

ND BELTINCI - NK PODVINCI

Trener je na igrišče poslal ekipo v kateri so bili vsi novinci razen Botjaka, ki ga še ni bilo v kadru. Začeli so: Kuzma; Horvat (K), Šnajder, Kosi, Pavel; Kos, Sreš, Smodiš, Kelenc, Krauthaker in Koprivica. V prvem delu tekme nismo videli nič zanimivega. Bilo je veliko igre v sredini igrišča z malo priložnostmi. V drugem polčasu so v igro vstopili še Tkalec, Hartman in Nedelko, ki je še lani igral za mladince. Ko se je vročina nekoliko spustila je igra postala veliko bolj zanimiva. Že v začetku drugega polčasa je Koprivica izkoristil natančno podajo Hartmana v kazenskem prostoru in zabil za 1:0. Od takrat so napadali izključno Žuti. Tkalec je najprej dvakrat zadel po samostojnem prodoru, potem pa še po lepi asistenci Koprivice na glavo. Vse je že postalo odločeno, ko je Dejan Sreš v izdihljaju tekme s pravim projektilom zabil za končnih 5:0.

ND BELTINCI - NK VERŽEJ

Tekma z Veržejem se je začela z 20 minutnim zamikom zaradi vročine, kljub temu pa to ni zmotilo igralcev. Tokrat smo gledali zanimivo tekmo od začetka. Kljub temu, da Veržej igra v Drugi Ligi, so se domači igralci dobro branili in napadali. Najprej celo povedli z 1:0 prek Krauthakerja. Sledili sta dve napaki obrambe in vratarja in tako je Veržej odšel v drugi polčas s prednostjo 1:2. V drugem polčasu so gostje povišali prednost najprej na 1:3 potem pa še na 2:4. Zmes je drugi gol za Beltince dosegel povratnik Dejan Sreš, ki je zadel iz prostega strela, približno 25 metrov od gola. V zaključku tekme je še drugič zadel Krauthaker in 5 minut pred koncem Beltince približal na en gol zaostanka. V zadnji minuti so imeli še prosti strel, ki ga je izvajal Sreš, a je bil vratar tokrat uspešnejši in žogo poslal na drugo stran igrišča, kjer je Veržej po protinapadu zabil za končnih 3:5

Jutri vsi vabljeni v Športni park na tekmo z NK Središče ob Dravi.