Petek, 01.05.2015

Zmaga na prekmurskem derbiju

Na prekmurskem derbiju so slavili domačini. Z 37 točkami so sedaj Beltinci na drugem mestu z 8 točkami zaostanka za Odranci.

Sredino popoldne je kljub temu, da je bil delovni dan na tribune v Športnem parku Beltinci privabilo veliko gledalcev. Število se giblje nad 500, od tega pa kar nekaj tudi iz Murske Sobote. Seveda ni manjkalo niti Black Gringosov, ki so Muro podpirali vse do drugega prejetega zadetka, takrat pa so predčasno odšli z tekme.

Naša ekipa se je predstavila s postavo: Nemec, Pavel, Slavič, Smej, Vogrinec, Hartman, Smodiš, Virag, Sreš, Tkalec in Maroša. V prvem polčasu nismo prišli na račun, saj razen prečke, ki so jo stresli Muraši ni bilo lepih priložnosti. Drugi polčas tako ni obeta zanimivosti, ampak smo vseeno videli kar 3 zadetke.

V začetku drugega dela tekme je s prodorno akcijo začel Virag, ki je v kazenskem prostoru nesebično podal do Tkalca, ki pa žoge ni najbolje zadel. Žuti so vse bolj pritiskali in na račun prišli v 65. minuti, ko je bil v kazenskem prostoru storjen prekršek nad Marošo. Odgovornost z bele točke je prevzel Jernej Tkalec in bil uspešen za 1:0. Po zadetku so naši igralci dobili krila in petnjast minut pozneje še drugič zadeli. V samostojnem prodoru se je dobro znašel Maroša in zadel za 2:0. Do konca je bilo še samo 10 minut in črno-beli so ostali skoraj brez možnosti. Ob odhajanu Black Gringosov z tribune pa so Muraši vendarle zadeli. V 84. minuti je Mura po napaki domače obrambe znižala izid na 2:1 prek Atanasova in bili smo priča napeti končnici, ki je vseeno pripadla domačim.

Že jutri (v soboto) pa Beltince čaka nova preizkušnja. Žuti odhajajo v Črenšovce, kjer bodo za novo zmago rabili spodbudo s tribun, zato vabljeni jutri ob 17h na igrišče v Črenšovcih.