Torek, 01.11.2016

Z minimalno zmago čez Grad

Žuti so v težki tekmi v gosteh premagali ekipo Grada z minimalnim rezultatom 0:1.

Beltinci so tekmo pričeli v postavi: Vöröš, Zlatar, Kosi, Krajnc, Apatič, Ropoša, Kristl, Hartman, Smodiš, Botjak, Tkalec.

Tekma se je pričela z ofenzivo Žutih, ki so domačine takoj od prve minute dalje potisnili na svojo polovico. Pripravili so si nekaj lepih priložnosti. Najlepšo priložnost so imeli v 9. minuti, ko je Ropoša po strelu z glavo zadel desno vratnico. V 19. minuti je nato pritisk obrodil sadove. Po lepo izpeljani hitri akciji, je Ropoša na levi strani preigral domačega branilca in poslal lepo podajo v kazenski prostor do Tkalca, ki mu iz bližine z glavo ni bilo težko poslati žoge za hrbet domačega vratarja. Rezultat se nato kljub nekaterim lepim priložnostim in pritisku na domača vrata, do polčasa ni več spremenil.

V drugem polčasu so domačini nato zaigrali malce bolj odprto, vendar si nekih resnih priložnosti po zaslugi Beltinske obrambe niso pripravili. Na drugi strani, pa so si Žuti pripravili par obetavnih priložnosti, vendar so bili preveč nenatančni v zaključku. Drugi polčas je zaznamovala predvsem igra med obema kazenskima prostoroma. V zadnjih minutah srečanja, so se nato domačini malce bolj opogumili in začeli iskati izenačenje. Žuti so uspeli ubraniti minimalno prednost in se tako veselili novih pomembnih treh točk v boju za vrh lestvice.

V naslednjem krogu nas čaka domača tekma, in sicer bomo gostili ekipo Rakičana.